TAČI POBEGAO ZBOG NEZGODNOG PITANJA SRPSKIH NOVINARA: Nije rekao da li očekuje poziv Specijalnog suda za ratne zločine na KiM
Foto: EPA

izbegavanje

TAČI POBEGAO ZBOG NEZGODNOG PITANJA SRPSKIH NOVINARA: Nije rekao da li očekuje poziv Specijalnog suda za ratne zločine na KiM

Politika -

Kosovski predsednik Hašim Tači nije hteo da odgovori na pitanje novinarske ekipe iz Srbije da li očekuje da Specijalni sud na KiM i njega pozove, već se samo okrenuo i otišao kada je upitan za ovo.

Iako je ekipa TV Prva uspela da dobije odgovore na nekoliko pitanja, odgovor na ovo pitanje ostao je da visi u vazduhu.

Inače, on je odbio i da priča na srpskom već je tražio na engleskom, a rekao je da je Priština veoma korektna kada je u pitanju sprovođenje međunarodne pravde, te da će tako biti i ubuduće.

"Veoma blisko sarađujemo sa Tribunalom u Hagu. Kosovo podržava i danas međunarodnu pravdu. Nemamo šta da krijemo, ispunjavamo svoje obaveze i sarađivaćemo vrlo blisko sa međunarodnom zajednicom", rekao je kratko Tači.

Upitan da li mu je poznato da su mnogi svedoci iz slučaja "Haradinaj" nestali, kao i da brojni drugi predmeti vezani za ratne zločine počinjene na Kosovu tokom rata nisu procesuirani do kraja, kosovski predsednik je rekao:. "Verujem da su suđenja bila pravična, transparentna i kredibilna...".

Nakon toga usledilo je i pitanje u vezi poziva Specijalnog suda posle koga je otišao.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track