KOALICIONI SPORAZUM SA SNS: SPS zvanično postao deo vladajuće koalicije u Vranju
Foto: Beta

NOVI KADROVI

KOALICIONI SPORAZUM SA SNS: SPS zvanično postao deo vladajuće koalicije u Vranju

Politika -

VRANJE - Odbornici Skupštine grada Vranja verifikovali su danas ostavke dva gradska većnika i razrešili dužnosti tri direktora javnih ustanova, na čija mesta su imenovani novi vršioci dužnosti iz Socijalisticke partije Srbije (SPS) čime je počela primena koalicionog sporazuma Srpske napredne stranke (SNS) i SPS koji je potpisan pred kraj 2017.

SPS je dobila mesta gradskih većnika za privredu i preduzetništvo, kao i za nacionalne manjine i nevladine organizacije, na čija mesta su izabrani Nebojša Zupančić i Dejan Ivanović, umesto kadrova koji su do sada te funkcije obavljali na predlog SNS Gorana Kostića i Dejana Bajramovića.

Za novog vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije na predlog SPS imenovana je Vesna Petrović, za v.d. direktora Sportske hale imenovan je Boban Mladenović, a za v.d. Centra za razvoj lokalnih usluga imenovana je Ivana Tasić.

Prema koalicionom sporazumu, SPS u vranjskom gradskom veću ima pravo na tri člana, tako da se na nekoj narednoj sednici očekuje imenovanje još jednog gradskog većnika ispred SPS.

SNS je u Vranju posle lokalnih izbora 2016. osvojila apsolutnu većinu od 35 odbornika, od ukupno 65 koliko ih ima u Skupštini grada Vranja, ali je u vladajuću koaliciju primljena i Jedinstvena Srbija, sa svojih pet odbornika.

Nakon što je i SPS, sa 15 odbornika, postao deo vladajuće koalicije, u opoziciji u Vranju ostalo je pet odbornika Demokratske stranke, tri odbornika Socijaldemokratske stranke, jedan odbornik Narodne stranke i jedan odbornik Zelene stranke.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track