Najnovije vesti

IMALI SMO USPONE I PADOVE, ALI SMO OSTALI DOSLEDNI: Pokret Dosta je bilo obeležava 4 godine postojanja
Foto: Dragana Udovičić

Spremni za beogradske izbore

IMALI SMO USPONE I PADOVE, ALI SMO OSTALI DOSLEDNI: Pokret Dosta je bilo obeležava 4 godine postojanja

Politika

Pokret Dosta je bilo danas obeležava četiri godine od osnivanja, a kako se navodi u saopštenju na predstojeće beogradske izbore izlazi sa programom u 20 tačaka i timom kredibilnih i neucenjenih ljudi.

 

"Već skoro tri decenije na vlasti se i u Srbiji i u Beogradu smenjuju isti ljudi. DJB donosi novu politiku i nova pravila, od kojih je prvo: ne kradi", navodi se u saopštenju.

 

U saopštenju pokreta koji je osnovan 27. januara 2014, navodi se da danas imaju više od 80 lokalnih odbora i 60 aktivnih kancelarija. U svoje uspehe DJB je pobrojao to što su na prve parlamentarne izbore izašli u martu 2014. i bez organizacije na terenu i "u potpunom medijskom mraku" dobili podršku 75.000 birača, na izborima 2016. osvojili 227.626 glasova i postali "najjača opoziciona poslanička grupa".

 

DJB je naveo i da je najbolje rezultate postigao na teritoriji grada Beograda, sa osvojenih 11,2 odsto, a na Opštini Savski venac 18 odsto glasova.

 

"Nepokolebljivi u borbi protiv korupcije i partokratije, protiv urušavanja nezavisnih institucija sistema, partijskog zapošljavanja, tajnih ugovora, partijske države, za vladavinu prava, nezavisno pravosuđe i slobodne medije, mi nećemo odustati dok zauvek ne demontiramo partijski parazitski sistem koji ubija Srbiju", naveo je DJB, dodajući da su imali i uspone i padove, ali da su "ostali dosledni" i da to glasači kod njih najviše cene.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...