HARADINAJ NIJE DOBIO BRITANSKU VIZU: Zapad ga izolovao, učešće na samitu u Londonu neizvesno
Foto: EPA

Posle američke ambasade i britanska

HARADINAJ NIJE DOBIO BRITANSKU VIZU: Zapad ga izolovao, učešće na samitu u Londonu neizvesno

Politika -

PRIŠTINA - Učešće kosovskog premijera Ramuša Haradinaja na Investicionom samitu za Zapadni Balkan u Londonu idućeg meseca je neizvesno, jer mu britanska ambasada još nije odobrila vizu, a kosovska vlada priznaje da on britansku vizu, za sada, nije dobio, piše Koha ditore.

Koha navodi da je Zapad Haradinaja "izolovao" i podseća da je američka ambasada u Prištini kosovskom premijeru pre dve nedelje odbila da dodeli vizu.

Prištinski list napominje da su te mere preduzete nakon što su kosovski premijer i kosovski predsednik podstakli inicijatvu kosovskih poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine OVK.

Koha dodaje da Kabinet kosovskog premijera nije želeo da tom listu pruži bilo kakvu informaciju o Haradinajevom zahtevu za britansku vizu.

U međuvremenu, Kancelarija za informisanje Vlade Kosova priznala je danas da premijer Haradinaj još uvek nije dobio vizu za Britaniju, kako je i izvestila Koha ditore.

U reakciji Kancelarije premijera naglašava se, međutim, da Haradinaju britanska ambasada nije ni odbila vizu. "Premijer je pre nekoliko dana podneo zahtev za vizu i trenutno je u proceduri. Još uvek nema odgovora.

Vremenom ćemo dati detalje posete, jer sada je rano, dok za ono što je napisano, još jednom kažem - premijeru Haradinaju nije odbijena viza," navodi se u odgovoru Vlade, prenose kosovski mediji.

Haradinaj je dobio poziv od EBRD-a da u Londonu, 26. februara, učestvuje na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, navode prištinski mediji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track