PREDRAG MARKOVIĆ: Ivica će preživeti Mrkine nestašluke
Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić

Tvrd orah

PREDRAG MARKOVIĆ: Ivica će preživeti Mrkine nestašluke

Politika -

Dačić je mnogo tvrđi nego što se misli. Njega doktor udara gumenim čekićem, a on ne mrda, poručio je socijalista

Socijalisti se izgleda nisu uplašili za zdravstveno stanje lidera Ivice Dačića, iako mu se slošilo pošto je počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić poručio da je spreman da ponovo sarađuje s Draganom Đilasom, što je izazvalo burne reakcije u vladajućoj koaliciji.

Pojedini Dačićevi partijski drugovi veruju da je njihov šef i te kako čvrst, te da je „preživeo“ daleko dramatičnije situacije od Mrkonjićevih ispada.

- Ivica je mnogo tvrđi nego što se misli. Njega doktor udara gumenim čekićem, a on ne mrda. Ne mogu njega potresti Mrkini nestašluci - kaže za Kurir zamenik predsednika SPS Predrag Marković.

Dačiću se, podsetimo, slošilo pošto mu je dramatično skočio šećer usred Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde ga je zatekla vest o Mrkonjićevom ispadu. Šef socijalista se za jučerašnji Kurir požalio da će se šlogirati zbog Mrkonjića, koga je upozorio da se smiri ako neće da ga nosi na duši. Ujedno je konstatovao da mu, kao po pravilu, čim ode iz zemlje u partijski drugovi prirede neku glupost.

Da li zbog te kritike ili iz straha za šefovo zdravlje, tek ostali socijalisti, za razliku od Markovića, nisu želeli da se izjašnjavaju o Mrkonjiću, niti da komentarišu oštre reakcije koalicionih partnera.

- Ne želimo da dolivamo ulje na vatru i iritiramo Dačića - rekao je jedan od sagovornika iz SPS.

Mrkonjić je pre tri dana, govoreći o saradnji s Đilasom, kazao da je uvek spreman da sarađuje s dokazanim stručnjakom. Na to se, osim funkcionera SNS, osvrnuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da ljudi iz SPS i drugih partija imaju pravo na svoj izbor.

foto: Dado Đilas

Aleksandar Antić BAŠ ME ZABRINUO

Aleksandar Antić kaže da ne želi da se šali sa tim, niti da od toga pravi još jednu od zabavnih dogodovština:

- Zabrinuo sam se za Ivičino zdravlje. Nadam se da je i Mrkonjić izvukao pouku iz nepromišljene izjave koju je dao i posledica koju je ta izjava izazvala. Dačić se godinama bavi stresnim poslom i to ima posledice, iako on ne želi da se o tome mnogo govori. Nesmotrene i nejasne izjave i koje nemaju veze sa stavom stranke svakako izazivaju posledice.

Kurir / B. B.

Foto: Zorana Jevtić, Vladimir Šporčić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNAO ZA ĐINĐIĆEVO UBISTVO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track