Najnovije vesti

PREŠEVO: Počelo ponovljeno glasanje na biračkom mestu broj 5
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Jutros u 7

PREŠEVO: Počelo ponovljeno glasanje na biračkom mestu broj 5

Politika

PREŠEVO - U zgradi Skupštine opštine Preševo jutros u 7 časova počelo je ponovljeno glasanje na biračkom mestu broj pet i za sada se odvija bez problema, a prema poslednjim podacima na njemu je glasalo 120 birača, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećirja Miftari.

On je kazao da je izlaznost na izborima na tom biračkom mestu do 9.30 sati bila oko devet odsto, što je nešto manje nego prosečna izlaznost 24. decembra, kada su održani prevremeni lokalni izbori u opštini Preševo.

Drugi krug prevremenih lokalnih izbora u opštini Preševo održava se danas, samo na biračkom mestu broj pet, na kome je upisano 1.443 birača, zato što je na tom biračkom mestu glasanje na dan izbora bilo prekinuto zbog nesuglasica medju članovima biračkog odbora.

Prema podacima Opštinske izborne komisije prosečna izlaznost na lokalnim izborima 24. decembra 2017. godine u 10.30 sati bila je 16 odsto od upisanih birača.

Do 14.00 sati 24. decembra na tom biračkom mestu glasalo je 300 birača, čiji su glasovi bili uračunati u preliminarne rezultate prevremenih lokalnih izbora.

Očekuje se da će Opštinska izborna komisija u Preševu u toku dana, nakon zatvaranja biračkog mesta, proglasiti konačne rezultate prevremenih lokalnih izbora.

U birački spisak opštine Preševo upisano je 38.860 birača, dok je izlaznost na lokalnim izborima 24. decembra prema podacima Opštinske izborne komisije bila 49 odsto.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...