DAČIĆ I ALFANO:  Odnose Srbije i Italije karakteriše strateško partnerstvo
Foto: Kurir

susret šefofa diplomatije

DAČIĆ I ALFANO: Odnose Srbije i Italije karakteriše strateško partnerstvo

Politika -

BEOGRAD/RIM - Šefovi diplomatije Srbije i Italije, Ivica Dačić i Andjelino Alfano, saglasili su se danas na marginama Konferencije o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma u regionu OEBS-a u Rimu da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou i istakli opredeljenost za dalje unapredjenje privredne saradnje.

Dačić i Alfano su ocenili da je moguće dalje razvijati bilateralne odnose koje, kako su naveli, karakretišu intenzivan politički dijalog i strateško partnerstvo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Alfano je ponovo potvrdio podršku Italije evrointegracijama Srbije i rekao da je Strategija Evropske komisije o proširenju važan podsticaj u tom smeru.

Ministri su istakli opredeljenost za dalje unapredjenje privredne saradnje, s obzirom na to da je Italija jedan od vodećih trgovinskih i investicionih partnera Srbije, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će danas pokrenute teme biti produbljene tokom predstojećeg trilateralnog sastanka ministara spoljnih poslova Srbije, Italije i Albanije, Ivice Dačića, Andjelina Alfana i Ditmira Bušatija koji biti održan 27. februara u Beogradu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track