(KURIR TV) PREMIJERKA I MINISTRI U SLOVENIJI: Brnabićeva razgovarala sa Cerarom, završena zajednička sednica vlada Slovenije i Srbije na Brdu kod Kranja
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

O privredi i podeli imovine bivše SFRJ

(KURIR TV) PREMIJERKA I MINISTRI U SLOVENIJI: Brnabićeva razgovarala sa Cerarom, završena zajednička sednica vlada Slovenije i Srbije na Brdu kod Kranja

Politika -
1 / 4 Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

BRDO KOD KRANJA - Premijerka Srbije Ana Brnabić koja je sa članovima vlade boravi u jednodnevnoj poseti Sloveniji, sastala se jutros na Brdu Kod Kranja sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom.

Nakon sastanka premijera u Kongresnom centru je održana i zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije, a potpisano je i više sporazuma. To je četvrta zajednička sednica dve vlade na kojoj je bilo reči o jačanju bilateralne saradnje posebno na ekonomskom planu, rešavanju otvorenih pitanja, sprovođenju sporazuma o sukcesiji. Razgovaralo se i o situaciji u regionu i podršci Slovenije evropskoj integraciji Srbije.

Brnabić se upisala u Zlatnu knjigu gostiju Brda kod Kranja

Premijerka Srbije Ana Brnabić upisala se u Zlatnu knjigu gostiju Zamka na Brdu kod Kranja nakon bilateralnog susreta sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom.

U svojoj poruci premijerka Srbije je navela da je uzajamno razumevanje i saradnja, otvorenost i spremnost za razgovore na sve teme pravi put za jačanje prijateljstva naša dva naroda.

- Danas smo mi ti koji ispisujemo stranice istorije za buduće generacije, napisala je Brnabić i zahvalila Sloveniji na podršci i prijateljstvu.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Posle sednice dveju vlada, Brnabić i Cerar učestvuju tokom popodneva na Poslovnom forumu Slovenija - Srbija u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani na kojem će učestvovati i oko 170 predstavnika slovenačkih i srpskih preduzeća, dok će ministri učestvovati u radu pratećih panela.

Na kraju posete premijerka Brnabić sastaće se i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Inače, premijerka ministri u Vladi Srbije stigli su jutros na Brdo kod Kranja. Premijerku Brnabić u zamku Brdo dočekao je njen slovenački kolega Miro Cerar, sa kojim upravo ima odvojeni sastanak, dok će se u toku popodneva Brnabić sastati i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Ljubljani.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Resorni ministri takođe imaju više bilateralnih sastanaka sa slovenačkim kolegama, a nakon sednice dve vlade koja će početi u 10 sati planirano je potpisivanje nekoliko sporazuma o saradnji.

Na sednici dve vlade će biti razmatrani zajednički projekti, mogućnosti za investicije, situacija u regionu, kao i nastavak dijaloga o sukcesiji, odnosno podeli imovine nekadašnje SFRJ. U sklopu ove zvanične posete, u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani po podne će se održati Poslovni forum Slovenija-Srbija, na kojem će učestovati i premijeri dve države.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Srpsku privrednu delegaciju predvodiće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Prva zajednicka sednica vlada dve zemlje održana je 2013. godine u Beogradu, a prethodna 2015. na Brdu kod Kranja.

Premijerka Ana Brnabić sa svojim slovenačkim kolegom Mirom Cerarom učestvovaće i na Poslovnom forumu Slovenija - Srbija, u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani, a sastaće se i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Članovi vlade učestvovaće na panelima u okviru Poslovnog foruma a biće potpisano i više sporazuma o saradnji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Daniel Novaković/Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track