VUČIĆ: Idem u Hrvatsku jer štitim interese Srbije i ne pada mi na pamet da se dodvoravam nikome!
Foto: Printscreen/Pink

obeležavanje 40 godina postojanja instituta za kardiovaskularne bolesti

VUČIĆ: Idem u Hrvatsku jer štitim interese Srbije i ne pada mi na pamet da se dodvoravam nikome!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 40 godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Svečanost je održana u novobeogradskom hotelu Hajat, a predsednik se nakon toga obratio novinarima rekavši da postoji mogućnost izgradnje "Dedinja 2" i istakao da će država nastaviti da ulaže u zdravstvo, na temelju dobrog stanja javnih finansija.

foto: Printscreen/Pink

"Ne želim danas da obećam nešto što ne možemo da uradimo, ali verujem da ćemo imati snage da uđemo u izgradnju 'Dedinja' 2", rekao je predsednik Srbije novinarima.

Shvatio je koji su zadaci države u toj oblasti i da treba i dalje da se ulaže u zdravstvo još više.

Kako je primetio, tome u prilog ide i činjenica da je u januaru ostvaren suficit 22,1 milijarde umesto predviđenih 13 milijardi, te da je čak i deo povraćaja PDV-a koji je trebalo da bude vraćen u februar, vraćen u januaru.

"Guraćemo koliko možemo samo se nadamo da neće dolaziti zahtevi sa svih strana da uradimo sve što u prethodnih 50 godina nije dotaknuto i da baš sve mora da padne u narednih godinu, dve ili tri", dodao je Vučić.

foto: Printscreen/Pink

Predsednik se osvrnuo na posetu Beču rekavši da želi da unapredi odnose sa Austrijom

Na pitanje novinara da se stvorila bura oko njegove predstojeće posete Hrvatskoj, Vučić je rekao da Srbija priprema agendu i da je uveren da će imati dobre razgovore.

"Ako Hrvatska i pored poziva predsednice Kolinde hoće da kažu da nisam dobrodošao, onda im hvala. Ne pada mi napamet da se dodvoravam nikome, štitim interese Srbije i radimo na stabilnosti i miru", rekao je Vučić.

On je dodao da su razgovori sa komšijama potrebni.

foto: Printscreen/Pink

"Hoću da idem Hrvatsku da se borim za to da građani Srbije imaju bolju budućnost kao i da Srbi u Hrvatskoj imaju bolju budućnost, kao i da pomognemo Hrvatima koji žive u Srbiji da ostvare sva prava", napomenuo je on.

Prema njegovim rečima, istakao je da je Srbija spremna na teške razgovore.

"Naš posao ne treba da bude lak, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti i blagorodni", kazao je Vučić.

Razgovor sa Dodikom o projektima

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Beogradu o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i RS.

Kako je saopšteno u razgovoru je istaknut značaj realizacije tih projekata za podsticanje ekonomskog razvoja čitavog regiona.

Vučić je zamolio Dodika da "svojim autoritetom uloži dodatne napore kako bi što pre bio otvoren most Ljubovija – Bratunac, koji će značajno uticati na poboljšanje života i rada žitelja tog dela Podrinja".

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track