SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE HOFBURG: Srpska zastava i počasna garda za Vučića, predsednik se prvo pozdravio sa Srbima iz Beča (VIDEO)
Foto: AP

Šef države u zvaničnoj poseti Austriji

SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE HOFBURG: Srpska zastava i počasna garda za Vučića, predsednik se prvo pozdravio sa Srbima iz Beča (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena, dočekan je u bečkoj palati Hofburg, gde je sedište austrijskog Predsedništva, uz najveće državne počasti.

foto: Predsedništvo Srbije

Šefa srpske države je ispred Hofburga dočekao njegov austrijski kolega Van der Belen, uz zastavu Srbije koja se vijorila ispred ovog bečkog zdanja.

foto: AP

Van der Belen i Vučić su najpre prišli okupljenim građanima, među kojima je bilo i dosta naših građana, sa kojima se srpski predsednik pozdravio.

foto: AP

Predsednik Vučić pozdravio je počasnu gardu postrojenu njemu u čast, nakon čega je usledilo zajedničko fotografisanje dvojice predsednika, a potom su Vučić i Van der Belen prešli u prostorije za sastanak. Oni će razgovarati u četiri oka, a kasnije će im se pridružiti delegacije dve zemlje.

VUČIĆ ZA NAJTIRAŽNIJI BEČKI DNEVNIK: Ako Srbi i Albanci ne nađu kompromis oko KiM, to će biti još jedna greška više u istoriji

Po završetku sastanka Van der Belen i Vučić će se obratiti medijima.

foto: AP

Predsednik Srbije sastaće se u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je takođe zajedničko obraćanje medijima.

foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Tviteru fotografije iz zvanične posete Austriji i sa sastanka s austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom.

"Sa predsednikom Republike Austrije Aleksanderom van der Belenom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Austrije evropskom putu Srbije", napisao je Vučić na zvaničnom nalogu na ovoj društvenoj mreži uz fotografiju na kojoj se rukuje sa Van der Belenom.

U posebnom tvitu u kojem je napisao "U zvaničnoj poseti Republici Austriji", srpski predsednik je postavio fotografiju na kojoj s austrijskim kolegom ide crvenim tepihom ispred bečke palate Hofburg, gde je sedište austrijskog Predsedništva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track