AMBASADOR SKAT: U Srbiji sve više neistinitih mitova o SAD
Foto: Vladimir Šporčić

kritika

AMBASADOR SKAT: U Srbiji sve više neistinitih mitova o SAD

Politika -

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat ocenio je danas da su neistiniti mitovi o Americi koje kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod "počeo da veruje u njih".

"Ukoliko bi čitali tabloide svakog dana, vi biste pomislili da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti", izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta

u Nišu.

Ambasador je dodao da je politika SAD bazirana na tome da Srbija bude stabilna i jaka država koja daje svoj doprinos stabilnosti čitavog regiona.

Skot je ranije u velikoj sali niškog Univerziteta održao predavanje na temu pogrešnog tumačenja politike SAD u Srbiji.

Manji incident na predavanju

Predavanje ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skata na niškom Univerzitetu obeležio je incident, kada je, tokom njegovog izlaganja, predsednik jedne nevladine organizacije sa balkona bacao letke. Osoba koja je izazvala incident uz pratnju policije je ubrzo napustila salu. Na propagandnom materijalu nalazi se lik ruskog predsednika Vladimira Putina i natpisi "Hoćemo ruske baze".

Skat rekao je danas u Nišu da nije prihvatljivo da zaposleni u Rusko-srpskom humanitarnom centru dobiju diplomatski status.

"Teško je objasniti šta će vatrogascima diplomatski status - oni su ovde da bi gasili požar i bavili se humanitarnim radom", rekao je Skat. On je izjavio da bi zaposleni u Rusko-srpskom humanitarnom centru sa diplomatskim statusom dobili imunitet, i da ne bi bila kontrolisana oprema koju dobijaju.

Ambasador je rekao da danas neće posetiti Rusko-srpsko humanitarni centar, ali da će to uraditi "jedan čovek" iz Ambasade SAD.

"On će mi preneti šta je tamo video. Kada bih ja posetio taj centar, neki ljudi bi to iskoristili za neke svrhe", kazao je Skat.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Foto Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track