LDP O USVAJANJU STRATEGIJE EU: Ovo je istorijska šansa Srbije
Foto: Nebojša Mandić

konkretni potezi

LDP O USVAJANJU STRATEGIJE EU: Ovo je istorijska šansa Srbije

Politika -

BEOGRAD - Nova strategija za proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan predstavlja istorijsku šansu i Srbija je na potezu da pokaže spremnost da tu šansu iskoristi, smatra Liberalno-demokeratska partija.

U prvom komentaru nakon usvajanja Strategije, LDP navodi da Srbija sada mora odlučno i efikasno da sprovede konkretne političke poteze u okviru pregovaračkih poglavlja u kojima je do sada oklevala.

"Strategija Evropske komisije Srbiji pruža priliku da ubrza proces evrointegracija, ali nas ne oslobađa obaveza, niti nudi prečice na tom putu", ocenjuje LDP, te navodi da pregovori s Prištinom moraju dobiti novu dinamiku.

Stranka podseća i da nas Poglavlje 31 jasno obavezuje da redefinišemo svoje odnose sa Rusijom, te navodi da su izmene Ustava, najavljene za ovu godinu, osuđene na propast ukoliko ne budu imale podršku nijednog profesionalnog, ni strukovnog udruženja.

Vladavina prava i nezavisnost pravosuđa su osnovne vrednosti Evropske unije, i isključivo su interesu građana Srbije, i tu nema prostora za kalkulisanje, uvereni su u LDP.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track