HAN DANAS U BEOGRADU: Sastanak sa Vučićem i Brnabić
Foto: Zorana Jevtić

dan nakon usvajanja strategije proširenja

HAN DANAS U BEOGRADU: Sastanak sa Vučićem i Brnabić

Politika -

BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Johanes Han stiže danas u Beograd.

Han inače dolazi u Srbiju dan nakon što je u Strazburu predstvaljena Strategija EU za Zapadni Balkan, u kojoj su date smernice Srbiji kad i pod kojim uslovima bi mogla da bude primljena u članstvo Unije.

S njim će razgovarati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Han će najpre razgovarati sa Vučićem u 13.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, potom sa Brnabićevom u Vladi Srbije. Posle oba sastanka predviđeno je obraćanje medijima.

Konferenciji za medije u Vladi Srbije prethodiće potpisivanje dva dokumenta: Finansijskog sporazuma o sektorsko-bužetskoj podršci za integrisano upravljanje granicom, odnosno Ugovora o donaciji izmeđ‘u EU i Srbije za pomoć‡ u rešavanju migrantske krize (MADAD2). Ova dokumenta potpisaće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar za rad, zapošljavanje, boraččka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sa direktorkom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju Genovevom Ruiz Kalaverom, saopštila je vladina kancelarija za saradnju za medijima. (Kurir.rs/Agencije/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track