ĐURIĆ: Nema odustajanja od Kosova i Metohije
Foto: Zorana Jevtić

stav direktora kancelarije za kim

ĐURIĆ: Nema odustajanja od Kosova i Metohije

Politika -

Srbija nikada neće odustati od Kosova i Metohije, poručio je danas direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić ističući da uprkos tome što se 17. februara navršava 10 godina od samoproglašene nezavisnosti Kosovo tu lažnu tvorevinu nije priznalo tri četvrtine čovečanstva.

"Nema odustajanja od toga", rekao je Đurić. On je tokom razgovora sa građanima u mestu Petka kod Lazarevca rekao da je pitanje KiM jedno od najozbiljnijih državnih i nacionalnih pitanja naše zemlje. Naglasio je da Srbija nikada, kao u prethodne četiri godine, nije toliko radila za svoj narod na KiM.

Đurić je kazao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zaleže i stavlja svoju političku kičmu u procep" kako bi sačuvao KiM i da će ta politika biti nastavljena. Sa druge strane, naglasio je Đurić, mnogi su se uplašili političkih rezultata Srpske liste na KiM - da su se Srbi složili do te mere, s obzirom da se podrška Srpskoj listi na prethodnim izborima u južnoj pokrajini kretala između 80 i 90 odsto, što pokazuje koliko ljudi na KiM cene predsednika Vučića prema KiM.

Podsetio je da će se 17. februara navršiti 10 godina od jednostrane proglašne nezavisnosti Kosova i naglasio da ih i dalje po broju stanovnika ne priznaje više od tri četvrtine čovečanstva. Kako je rekao, samoproglašeno Kosovo kupuje "mikro državice, časte, donesu kofer para", ali uprkos tome Kosovo nije član ni UN, Saveta Evrope niti i jedne važne međunarodne organizacije.

"Nećemo ni mi da priznamo tu lažnu tvorevinu, nećemo da priznamo sve dok je Vučića i dok vodimo ovakvu politiku", poručio je Đurić. Kaže i da su zahvaljujući sadašnjoj politici prema KiM, u prethodne četiri godine potputno ili delimično obnovljene 42 crkve i manastira, takođe da je u prethodne tri godine izgrađeno za naše ljude 888 stanova i kuća, potpuno nova bolnica u Kosovskom pomoravlju i drugo.

Kako je rekao, na univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici studira čak 12.000 studenata, dok studentski grad ima više od od 4.000 studenata. Đurić je poručio da će Srbi na KiM opstati i da Srbija više nikada neće dozvoliti da joj se ponove porazi i gubici poput 10. jun 1999. i 17. marta 2004. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track