MARKO ĐURIĆ: Nismo dobili ni detalj o ubistvu Ivanovića
Foto: Beta, EPA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju odgovara na tvrdnje Prištine

MARKO ĐURIĆ: Nismo dobili ni detalj o ubistvu Ivanovića

Politika -

Vesti da smo navodno nešto dobili su zabrinjavajuće, tu nešto nije kako treba, kaže direktor Kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je da Beograd nije dobio nijedan podatak od Prištine o ubistvu nekadašnjeg lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, što, kako je ocenio, govori o nameri onih koji vode istragu.

- Tokom jučerašnjeg dana razgovarao sam sa svim našim nadležnim institucijama, niko nije dobio nijedan podatak iz Prištine, i to dosta govori o karakteru same istrage, o nameri onih koji je vode i tvrde u javnosti da sarađuju, a mi znamo da ne sarađuju - kazao je Đurić za RTS.

On je dodao da su tvrdnje da je Beograd dobio informacije iz Prištine „zabrinjavajuće jer Beogradu ništa apsolutno nije stiglo“, kao i da svi građani mogu da izvedu zaključak da „tu nije nešto kako treba“.

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da su kosovske institucije 5. februara dostavile Srbiji tražena dokumenta o toku istrage ubistva Ivanovića. Upitan da li će se nešto promeniti nakon današnjeg sastanka SB UN i opomena upućenih Prištini iz UN, Đurić je odgovorio sa: „Prećutaću“.

- Samo održavanje sednica Saveta bezbednosti UN užasno nervira separatiste u Prištini jer pokazuje da ništa na Kosovu i Metohiji nije rešeno i, ako pokušavaju da reše status, ta tema nije regulisana na način koji njima odgovara - kazao je Đurić i dodao da je sednica prilika za Srbiju da iznese svoje interese i istinu „šta se to tamo (na KiM) dešava“.

foto: Marina Lopičić

Miroslav Ivanović o inicijativi

IMPONUJE NAM DA NAŠ OLIVER DOBIJE ULICU U BEOGRADU

Miroslav Ivanović, brat mučki ubijenog Olivera Ivanovića, u razgovoru za Kurir kaže da porodici imponuje inicijativa da jedna od ulica u Beogradu dobije ime po lideru Građanske inicijative „Sloboda, pravda, demokratija“.

- Ako je to volja naroda, da prida toliki značaj Oliverovoj ličnosti i svemu onome što je on radio, onda smo svakako saglasni s tim - rekao je on.

Kurir / I. K.

Foto: Marina Lopičić, Beta, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track