HAN KAŽE DA JE IMAO DOBAR SASTANAK SA SRPSKOM OPOZICIJOM: Oni igraju ključnu ulogu u reformskom procesu
Foto: Fonet/Željko Jovanović

poseta evropskog komesara

HAN KAŽE DA JE IMAO DOBAR SASTANAK SA SRPSKOM OPOZICIJOM: Oni igraju ključnu ulogu u reformskom procesu

Politika -

Evropski komesar za proširenje Johanes Han ocenio je danas da je njegov sastanak sa liderima opozicije u Beogradu bio dobar i da "evropska perspektiva Srbije može biti uspešna samo kao zajednički projekat u koji su potpuno i slobodno uključeni svi demokratski akteri i civilno društvo".

"Dobar sastanak sa liderima opozicije u Beogradu. Oni igraju ključnu ulogu u političkom odlučivanju i reformskom procesu", napisao je Han na Tviteru posle sastanka sa čelnicima proevropske opozicije u Beogradu.

Na sastanku sa Hanom učestvovali su lideri Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Pokreta slobodnih građana Saša Janković, Nove stranke Zoran Živković, Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Oni su posle razgovora rekli da su razgovarali o Strategiji EU za Zapadni Balkan, uslovima koje Srbija mora da ispuni za članstvo u Uniji, vladavini prava, slobodi medija i ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U posetu Srbiji Han je došao posle objavljivanja Strategije EU za Zapadni Balkan u kojoj se navodi da bi Srbija mogla postati članica EU 2025, uz ispunjenje svih uslova. On je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predstavnicima nevladinih organizaicja, medija i opozicije.

(Kurir.rs/Beta)

Fonet/Željko Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ČUDO ! Evo koliko je teška najmanja ikad rođena beba u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track