ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE NASTAVLJA POSETU VAŠINGTONU: Dačić danas sa državnim sekretarom SAD Tilersonom
Foto: Vladimir Šporčić, Fonet/AP

Unapređenje međudržavnih odnosa

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE NASTAVLJA POSETU VAŠINGTONU: Dačić danas sa državnim sekretarom SAD Tilersonom

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Vašingtonu, rekao je da se nada da će njegov današnji sastanak s američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom biti uspešan i "od velike važnosti za naše odnose".

foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić, koji je juče u okviru pripreme za taj sastanak razgovarao s pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, ocenio je da je razgovor bio "veoma detaljan". Naveo je da je cilj bio da se pronađu zajednički interesi SAD i Srbije radi "stabilnosti, mira i budućnosti celog regiona i rešavanja otvorenih pitanja".

(FOTO) DAČIĆ NA MOLITVENOM DORUČKU U VAŠINGTONU: Sreo se sa dva kongresmena, planirani sastanci sa Tilersonom i Mičelom

"Naočitio je važno da postoji dobra volja da se dođe do trajnog rešenja za probleme koji postoje na KiM", rekao je Dačić. U tom smislu, ocenio je, veoma je značajno i što je sednica Saveta bezbednosti UN protekla u, kako je rekao, "malo drugačijoj atmosferi nego prethodne".

foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

"Bilo je 12 ambasadora, odnosno šefova misija, što pokazuje koliki značaj zemlje pridaju ovoj temi i dalje. Tonovi su bili konstruktivniji nego u nekom prethodnom periodu", smatra Dačić.

Šef srpske diplomatije smatra da aktuelna administracija pokazuje da ima više razumevanja za srpske stavove kada je reč o problemima u regionu.

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE NA MOLITVENOM DORUČKU U NJUJORKU: Savet bezbednosti u sredu razmatra izveštaj UNMIK o Kosovu

"Mi ne tražimo ni od koga da navija za nas, već da sasluša naše argumente, da sasluša naše predloge kako da dođemo do najboljih rešenja u interesu svih u regionu", istakao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Šporčić, Fonet/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja