(FOTO) PREMIJERKA BRNABIĆ SA ORBANOM: U aprilu otvaramo novi granični prelaz između Srbije i Mađarske
Foto: Tanjug/AP

I još jedan 2019. godine

(FOTO) PREMIJERKA BRNABIĆ SA ORBANOM: U aprilu otvaramo novi granični prelaz između Srbije i Mađarske

Politika -

BUDIMPEŠTA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas u Budimpešti da će krajem marta, početkom aprila biti otvoren novi granični prelaz između Srbije i Marđarske, a 2019. godine još jedan.

foto: Tanjug/AP

Ona je to rekla na zajedničkoj pres konferenciji za premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, nakon sednice dve vlade.

foto: Tanjug/AP

- Biće mi zadovoljstvo da, nadam se, 1. aprila ili neki dan ranije prisustvujemo otvaranju novog graničnog prelaza između Srbije i Mađarske, Rastina - Bečsentđerđ i početku radova na novom graničnom prelazu Rabe - Kibekhaza, koji će biti otvoren 2019. godine, rekla je Brnabić.

To je, podvukla je, ono što pokazuje rezultate saradnje Srbije i Mađarske svih ovih godina i tri, odnosno sada četiri, zajedničke sednice vlade.

Stefanović potpisao sporazum o prelazima

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao jeu Budimpešti sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom sporazum koji predviđa otvaranje dva nova granična prelaza između naših zemalja. Dopunom Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju predviđeno je da se u aprilu otvori granični prelaz Rastina-Bačstentđerđ, dok će prelaz Rabe-Kibekhaza početi sa radom nakon što se obezbedi adekvatna infrastruktura, neophodna tehnička i materijalna sredstva, kao i oprema, saopštio je MUP.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track