Najnovije vesti

JOKSIMOVIĆEVA SE SASTALA SA SIJARTOM: Mađarska naš iskren partner u EU integracijama
Foto: Beta/Vlada Srbije

poseta vlade mađarskoj

JOKSIMOVIĆEVA SE SASTALA SA SIJARTOM: Mađarska naš iskren partner u EU integracijama

Politika

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas u Budimpešti sa šefom diplomatije i ministrom spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom o saradnji dve države u procesu pristupanja Srbije EU - posebno ekspertskoj podršci Mađarske, regionalnim temama, Dunavskoj strategiji i prekograničnoj saradnji.

Jadranka Joksimović zahvalila je na kontinuiranoj podršci i pomoći koju Mađarska pruža Srbiji u procesu pristupanja. Ta podrška potvrđuje kvalitet sveukupnih odnosa dve države. Ministri Jokismović i Sijarto ocenili su da je u poslednje četiri godine saradnja dve države u oblasti evropskih integracija značajno unapređena.

Ministar Sijarto, koji je pohvalio rezultate reformi koje sprovodimo, potvrdio je da će Mađarska na sve načine nastaviti da podržava evropski put Srbije, saopšteno je vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Pored kvalitetne političke saradnje, dve države povezuje i reka Dunav, koja je - kako su istakli Joksimović i Sijarto, strateška veza između zemalja i izvor ideja i zajedničkih projekata saradnje. Njen osnov je strategija EU za Dunavski region. U tom smislu, navedeno je da je da je značajno unapređena prekogranična saradnja koja je iskorišćena za povezivanje dve države i prevashodno građana koji žive se obe strane srpsko-mađarske granice.

Ministri Joksimović i Sijarto potpisali su Godišnji plan rada za 2018. godinu na osnovu bilateralnog Sporazuma o saradnji u procesu evropskih integracija, kojim se obezbeđuje ekspertska podrška Mađarske Srbiji u nastavku EI. Time će, uostalom kao i do sada, mađarski eksperti svoja iskustva nastaviti da dele sa kolegama iz Ministarstva za evropske integracije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Beta/Vlada Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...