PREMIJERKA RAZGOVARALA SA MAĐARSKIM PREDSEDNIKOM: Odnosi dve zemlje na najvišem istorijskom nivou
Foto: AP

poseta mađarskoj

PREMIJERKA RAZGOVARALA SA MAĐARSKIM PREDSEDNIKOM: Odnosi dve zemlje na najvišem istorijskom nivou

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Mađarske Janoš Ader konstatovali su danas da su Srbija i Mađarska posvećene jačanju regionalne stabilnosti i saradnje, kao i da su odnosi dve zemlje na istorijski najvišem nivou, izgrađeni na strateškom partnerstvu.

Redovne zajedničke sednice dve vlade, kako je ocenjeno, su kruna uspešne saradnje koja će se nastaviti i u budućnosti.

"Srbija izuzetno ceni dosadašnje aktivnosti i podršku Mađarske u procesu evropskih integracija Srbije", naglasila je Brnabić na sastanku koji je održan u okviru radne posete Mađarskoj.

Sastanak Brnabićeve i Adera
Sastanak Brnabićeve i Aderafoto: EPA

"Nakon predstavljanja Strategije Evropske komisije o proširenju na Zapadni Balkan, kontinuirana podrška Mađarske izuzetno je važna za Srbiju", istakla je predsednica Vlade.

Brnabić i Ader razgovarali su o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i posebno istakli značaj velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata koji su važni za ceo region.

Takođe, veliki potencijal mađarskih investicija je u oblasti banjskog turizma, imajući u vidu pozitivna iskustva Mađarske u toj oblasti, saopšteno je iz vlade.

Predsednik Mađarske Janoš Ader istakao je da je Mađarska zadovoljna rezultatima dosadašnjih Samita Kina-CIEZ, posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju i saradnji na izgradnji železnice Beograd-Budimpešta, i otpočinjanjem radova na tom projektu. Brnabić i Ader razgovarali su i o aktuelnim političkim temama u regionu Zapadnog Balkana.

Brnabić je na čelu delegacije Vlade Srbije, koja je danas u glavnom gradu Mađarske održala četvrtu zajednickcu sednicu sa vladom te zemlje.

Potpisano je i deset različitih sporazuma o saradnji sa Mađarskom.

Nakon sastanaka sa predsednikom Mađarske, Brnabić će se, sa premijerom Orbanom, obratiti učesnicima Poslovnog foruma Mađarska - Srbija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track