Najnovije vesti

VUČIĆ UOČI POSETE ZAGREBU: Ne sekiram se zbog provokacija, radim ono što je za Srbiju najbolje!
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije ne smatra da postoje bezbednosne pretnje

VUČIĆ UOČI POSETE ZAGREBU: Ne sekiram se zbog provokacija, radim ono što je za Srbiju najbolje!

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, pre mitinga SNS u Batajnici, istakao da ne misli da postoje bezbednosne pretnje uoči njegove sutrašnje posete Zagrebu.

foto: Printscreen/Pink

"Imaću razgovor i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, prvi put razgovore sa najvišim predstavnicima Katoličke crkve, što je od velikog značaja za unapređenje odnosa i nastavak dijaloga. Tako da razlozi zbog kojih se ne sekiram zbog kampanje koja se tamo vodi su ti što je moj posao da ne reagujem lično na provokacije i uvrede, već da radim ono što je dobro za našu zemlju i naš narod. Neću dozvoliti da Srbija bude ponižavana. Ne dodvoravam se ni sprskom narodu ovde, niti ću tamo hrvatskom rukovodstvu. O prošlosti imamo različita viđenja, smatrao sam da se te razlike odnose samo na 90-te, nisam znao da imaju veze i sa Drugoim svetskim ratom, ali i to ćemo rešavati. Razgovaraćemo o granicama, nestalim licima, unapređenju ekonomskih odnosa, ali i pooložaju Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji", poručio je Vučić.

foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije je dodao da ne sumnja da će određenih provokacija biti, ali da mu to ne predstavlja problem.

foto: Printscreen/Pink

"Nazivaju me bahatim četnikom, a meni u porodici niko nije bio četnik. Nama Vučićima su svojevremeno sve kuće bile spaljene. Ni kada mi je život bio ugrožen, nisam spuštao glavu. Naprotiv, govorio sam sebi: "Ti si predstavnik Srbije, nećeš pognuti glavu!" Moja glava je štrčala. Takve atmnosfere kod nas nije bilo kad je predsednica Kolinda dolazila, bila je velika zvezda na mojoj inauguraciji. Nama to nije smetalo, bili smo ponosni što se naše komšije dobro osećaju i što širimo poruku prijateljstva. Mislim da Srbi i Hrvati u budućnosti nemaju prepreka za dobre odnose. Premijer Hrvatske Plenković je rekao o čemu bi želeo sa mnom da razgovara i dobiće odgovore. Mnogi govore da sam populista, a ja nijedan rezultat nisam postigao populističkim merama ni demagogijom. Ne mislim zato ni da mi je danas vreme da teškim rečima ugrožavam mir i stabilnost. Ali i pored toga, Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljniji", podsetio je predsednik.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...