Dodik: Vučić u Zagrebu - prilika da se reše brojna pitanja!
Foto: RTRS

dijalog

Dodik: Vučić u Zagrebu - prilika da se reše brojna pitanja!

Politika -

BIJELJINA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Srbija nesumnjivo jedna od najvažnijih zemalja u regionu za stabilnost i bezbednost i da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu dobra prilika da Srbija i Hrvatska otpočnu dijalog i pokušaju da se reše mnoga pitanja, koja su do sada predstavljala problem.

Prema njegovim rečima, Vučić posetom Zagrebu pokazuje da Srbija ima kapacitet i sposobnost za razgovore i dogovore po mnogim pitanjima, prenose Nezavisne.com.

"Očigledno je da atmosfera koja se pravi u Hrvatskoj oko ove posete nije primerena, ali to upravo govori o značaju koji Vučić kao predsednik Srbije ima u regionalnoj stabilizaciji i dobrim odnosima", zaključio je Dodik.

Kako je rekao, mnoga pitanja u odnosima Srbije i Hrvatske iz prošlosti su veoma teška, ali Vučićeva poseta treba da se iskoristi kao nova prilika da se uspostave sigurni i dobri odnosi u budućnosti, koji bi garantovali bezbednost i mir za oba naroda i sve tri države.

"Želim uspeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata", rekao je Dodik.

Kada se radi o bezbednosnom riziku tokom posete Hrvatskoj, Dodik je ocenio da taj rizik uvek postoji, ali da ne smatra da bi moglo nešto da se dogodi što bi posetu ugrozilo.

"Znajući Vučića, to sigurno njega ne bi sprečilo da ode u posetu", rekao je Dodik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track