SVEČANO NA PANTOVČAKU Kitarović dočekala Vučića uz sve državne počasti (VIDEO)
Foto: Printscreen

DVODNEVNA POSETA YAGREBU

SVEČANO NA PANTOVČAKU Kitarović dočekala Vučića uz sve državne počasti (VIDEO)

Politika -

ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je danas sa najvišim državnim počastima.

Svečani doček predsednika Srbije, uz prisustvo Garde Vojske Hrvatske, te i intoniranjem himni dve zemlje, priređen je ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku.

Nakon dočeka, predsednici Grabar-Kitarović i Vučić povlače se na sastanak u četiri oka, a uslediće sastanak sa zvaničnim delegacijama.

Prema najavi iz Službe za sarađu s medijima, predviđeno je da sastanak u četiri oka traje sat vremena.

Po završetku sastanka dve delegacije predsednici Hrvatske i Srbije obratiće se medijima.

foto: Printscreen

Potom će predsednik Srbije otići u Vladu Hrvatske, gde će imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem, a zatim je planirano da poseti hrvatski Sabor, gde će razgovarati sa predsednikom skupštine Gordanom Jandrokovićem.

Nakon toga predviđeno je obraćanje Grabar Kitarović i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Sastanak predsednika Vučića i predsednice Grabar Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", biće održan posle toga u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Predsednik Vučić sutra će posetiti Vrginmost, gde žive Srbi sa kojima će imati sastanak i obići osnovnu školu Gvozd, te posetiti jednu porodicu.

Predsednik Vučić dvodnevnu posetu Hrvatskoj završiti obraćanjem na Drugoj velikoj skupštini SNV i ZVO u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja