Vijori se Srpska trobojka

(KURIR TV) DA SE NAJEŽIŠ: Ovako se himna Bože pravde orila na Pantovčaku!

Politika -
1 / 16 Foto: Marina Lopičić

ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u zvaničnu posetu Zagrebu gde da je na Pantovčaku, ispred svoje rezidencije, dočekala hrvatska koleginica Kolinda Grabar Kitarović.

foto: Marina Lopičić

Srpski predsednik dočekan je uz najviše državničke i vojne počasti, izvršio je smotru hrvatske garde, a ispred Pantovčaka vijorila se srpska trobojka i inotnirana je himna Republike Srbije "Bože pravde".

Vučić je u posetu Zagrebu došao u tamnom i elegantnom odelu sa teget kravatom. Ta boja upućuje na poverenje i mir. Povezuju je i sa ljubavlju, velikim poštovanjem, znanjem, društvenim statusom, zdravljem, srećom i integritetom. Spada u jednu od najpopularnijih boja za kravate, jer se uklapa uz gotovo sva odela. Ta boja poručuje da ste miroljubivi, iskreni i privrženi.

foto: Marina Lopičić

Njegova hrvatska koleginica Kolinda dočekala ga je u vunenom kaputu na čijim je manžetnama zlatnim koncem izvezena reč "hrabrost" na glagoljici. Tu poruku imala je i na reveru. Hrvatski mediji primećuju da je "ovog puta predsednica želela da bude više trendi".

Vučić je stigao u Zagreb oko 10.20. Duž trase kojom je stigao do Pantovčaka dočekale su ga zastave Srbije.

1 / 12 Foto: Marina Lopičić

Nakon dočeka, predsednici Grabar-Kitarović i Vučić povlače se na sastanak u četiri oka, a uslediće sastanak sa zvaničnim delegacijama.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track