Najnovije vesti

PRIDRUŽIO SE ZAHTEVIMA IZ ZAGREBA: Tadić traži da se Vučić izvini Hrvatskoj!
Foto: Stefan Jokić

"ja sam se izvinio"

PRIDRUŽIO SE ZAHTEVIMA IZ ZAGREBA: Tadić traži da se Vučić izvini Hrvatskoj!

Politika

ZAGREB - Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić pridružio se zahtevima iz Hrvatske da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično izvini Hrvatskoj.

 

"Nezavisno kakva mu je bila uloga 90-ih, Vučić je sada predsednik i Hrvatska mora zbog toga s njim da razgovara. Kada je u pitanju politika izvinjenja, koju Vučić i dalje ne razume, problem je što i s hrvatske i bošnjačke strane svi iznova traže izvinjenje. Ja sam se izvinio. Slažem se i s bivšom hrvatskom premijerkom Kosor koja je rekla da Vučić mora lično da se izvini, ali ne kao predsednik Srbije. Hoće li to učiniti, to je na njemu", rekao je Tadić za regionalnu N1 TV.

 

Upitan kako doživljava srpsku politiku prema EU, Tadić kaže da ima rezervu prema današnjoj srpskoj politici zbog, kako je rekao, vrednosnog aspekta koji je za njega krajnje problematičan.

 

"Srbija se suočava se demokratskim deficitom, a to se posebno vidi po medijskim slobodama i poštovanju političkih protivnika. Vučić dolazi iz ideologije koja je bila suprotstavljena Evropi. Apsurdno mi je insistiranje srpske javnosti da je Vučić vređan od nekih udruženja dolazeći u Hrvatsku", rekao je Tadić.

 

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...