Najnovije vesti

Marko Đurić: Spremni smo za dijalog s Prištinom
Foto: Nebojša Mandić

PORUKA o pregovorima sa predstavnicima kosova

Marko Đurić: Spremni smo za dijalog s Prištinom

Politika

Srbija želi da dijalog bude nastavljen, a jedine opstrukcije tog procesa do sada su dolazile iz Prištine, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju
 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je juče, na sastanku sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, da je Srbija obavestila Brisel da je spremna za nastavak dijaloga.

 

- Srbija želi da dijalog bude nastavljen, a jedine opstrukcije tog procesa dosad su dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog. Srbija će nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i u budućnosti će to činiti još intenzivnije - kazao je Đurić.


U razgovoru o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom o smrti lidera Građanske inicijative SDP. Oni su, takođe, razgovarali i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu, kao i o nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine OVK.

foto: EPA

Inače, prištinski mediji su ponovo podgrejali priču o rešenju pitanja Kosova, aktuelizujući priču o podeli. Naime, Gazeta ekspres piše da se zvanični Beograd, Priština i Tirana navodno dogovaraju o „razmeni teritorija“, odnosno „podeli Kosova“.

 

- Razmena je neprihvatljiva, o tome nema ni govora. A što se tiče podele, možda bismo mogli Albancima na tu temu da izađemo u susret i razgovaramo, ali da uz to vežemo i pitanje Republike Srpske - komentariše politički analitičar Dragomir Anđelković.

 

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Nebojša Mandić, EPA

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...