(FOTO) SRPSKA AMBASADA U SLOVENIJI OBELEŽILA DAN DRŽAVNOSTI Ambasadorka Vlatković: Slovenija iskreni prijatelj Srbije na putu ka EU
Foto: Rade Bakračević

državni praznik

(FOTO) SRPSKA AMBASADA U SLOVENIJI OBELEŽILA DAN DRŽAVNOSTI Ambasadorka Vlatković: Slovenija iskreni prijatelj Srbije na putu ka EU

Politika -

Ambasada Srbije u Sloveniji organizovala je svečani prijem povodom Dana državnosti i ustavnosti Republike Srbije.

Ambasadorka Srbije Zorana Vlatković je istakla da su odnosi između dve zemlje na najvišem nivou, kao i da je Slovenija iskreni prijatelj Srbije.

"Na našem putu ka EU prijatelji su nam veoma značajni, a Sloveniju vidimo kao pravog i iskrenog prijatelja. U našim krajevima, prijateljstva se čuvaju i neguju i to ćemo sa zadovoljstvom nastaviti", rekla je ambasadorka Vlatković i istakla važnost ekonomskih odnosa dve zemlje.

foto: Rade Bakračević

"Slovenija je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, sa velikim brojem investicija, preko 1.500 slovenačkih firmi u Srbiji upošljava 25.000 radnika, a poslednjih godina svedoci smo i sve većih investicija srpskih firmi u Sloveniji", naglasila je ambasadorka Srbije.

foto: Rade Bakračević

Ona je posebno istakla da građani Slovenije srpske nacionalnosti daju veliki doprinos slovenačkom društvu.

foto: Rade Bakračević

"Ponosni smo na veliku srpsku zajednicu koja živi u Sloveniji i koja je dobro integrisana. Radnici, lekari, inženjeri, umetnici i sportisti daju veliki doprinos slovenačkom društvu i naša je želja da oni i dalje budu lojalni građani Slovenije, ali i da čuvaju i neguju svoju kulturu, pismo i tradiciju", rekla je ambasadorka Vlatković u obraćanju povodom Dana državnosti Srbije koji je organizovan uz podršku srpskih i slovenačkih kompanija.

Na svečanosti u Ljubljani prisustvovale su brojne ugledne ličnosti i zvaničnici, iz sveta diplomatije, politike, društva, kao i predstavnici verskih zajednica.

(Kurir.rs)

Foto Rade Bakračević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track