O BLINDIRANOM AUDIJU SRPSKOG PREDSEDNIKA BRUJE I ZAGREB I BEOGRAD: Moćno vozilo izazvalo pažnju celog regiona, a evo ko ga je poklonio Vučiću
Foto: Beta/Daniel Kasap

Automobil od kojeg zastaje dah

O BLINDIRANOM AUDIJU SRPSKOG PREDSEDNIKA BRUJE I ZAGREB I BEOGRAD: Moćno vozilo izazvalo pažnju celog regiona, a evo ko ga je poklonio Vučiću

Politika -

Odluka obezbeđenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se on u Zagrebu vozi svojim predsedničkim „audijem A8L“ izazvala je veliku pažnju tamošnjih medija. Veliku skoro kao i sam automobil.

foto: Beta/Daniel Kasap

"Moćno vozilo", kako su ga nazvali hrvatski mediji, lična je donacija šeika Muhameda bin Zajeda Srbiji.

foto: Predsedništvo Srbije

Potvrda te informacije dobijena je na Andrićevom vencu, a kako je rečeno, „audi A8L“ je u Beograd stigao pre nekoliko meseci direktno sa jednog sajma automobila.

(FOTO, VIDEO) HRVATI ODUŠEVLJENI SLUŽBENIM AUTOM NAŠEG PREDSEDNIKA: Moćno vozilo dostiže stotku za 6,5 sekundi a otporno je na puščane metke

Jutarnji list navodi da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova hrvatske bezbednosti koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u oči upao „audi A8L“.

foto: Marina Lopičić

- Reč je o blindiranoj verziji limuzine nemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite devet, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih za vojna vozila, otporna je na puščane metke, snage je 425 KS, i stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cena joj je oko milion kuna (135.000 evra) - napisao je Jutarnji.

Nije prva donacija

Šeik Muhamed bin Zajed je i 2013. godine donirao tri blindirana „mercedesa GL500“ Ministarstvu odbrane u vreme kada je Aleksandar Vučić bio na čelu tog resora. Automobili su dati na raspolaganje državnim organima i korišćeni su za prevoz stranih delegacija koje borave u Srbiji. Jedan „mercedes“ dat je na korišćenje tadašnjem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Pomenuto vozilo radnik ovlašćenog servisa slupao je tokom probne vožnje tako što se bukvalno zakucao u autobus.

(Kurir.rs/Blic/Ivana Mastilović Jasnić/Foto: Beta/Daniel Kasap)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track