PROTESTNA NOTA BARBADOSU ZBOG PRIZNANJA NEZAVISNOST KOSOVA: Srbija smatra ovo kratkovidom odlukom vaše aktuelne vlasti
Foto: Profimedia

diplomatski protest

PROTESTNA NOTA BARBADOSU ZBOG PRIZNANJA NEZAVISNOST KOSOVA: Srbija smatra ovo kratkovidom odlukom vaše aktuelne vlasti

Politika -

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo je protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova i spoljne trgovine Barbadosa u kojoj s navodi da je sa zaprepašćenjem primljena vest o odluci Barbadosa da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, saopštilo je danas ministrastvo.

Ovakav nerazuman i neočekivan akt dolazi u momentu kada mnoge zemlje u svetu, od kojih i neki bliski susedi Barbadosa, preispituju i povlače odluke o priznanju tzv. države Kosovo. Ona svakako neće doprineti postizanju konačnog i obema stranama prihvatljivog rešenja za pitanje statusa Kosova, koje, prema ocenama i onih zemalja koje su bile među prvima koje su priznale nezavisnost Kosova, tek predstoji.

Republika Srbija posebno uvredljivim ocenjuje činjenicu da je odluka o priznanju saopštena na Dan državnosti Republike Srbije - 15. februara.

Ovakva odluka, države koja je imala nesebičnu podršku Beograda na svom putu ka dekolonizaciji, sa kojom je uspostavila diplomatske odnose još 1977. godine, smatra se kratkovidom odlukom aktuelne vlasti.

Suprotnom principima međunarodnog prava i stavovima koji su izneti u nedavnim bilateralnim kontaktima predstavnika dveju vlada, a o njenim motivima se može samo nagađati“, navodi se u protestnoj noti Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Ko su nalagodavci zločina?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track