Najnovije vesti

RADA TRAJKOVIĆ: Oliver Ivanović je o svojim sumnjama obavestio BIA, Vučića i međunarodnu zajednicu dva-tri dana pre ubistva
Foto: Fonet Marko Mišić

znao da mu preti opasnost

RADA TRAJKOVIĆ: Oliver Ivanović je o svojim sumnjama obavestio BIA, Vučića i međunarodnu zajednicu dva-tri dana pre ubistva

Politika

BEOGRAD - Predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković izjavila je da je lider GI SDP Oliver Ivanović prijavio BIA ljude od kojih mu je pretila opasnost.

Kako je rekla, Ivanović je svoju zabrinutost preneo i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i međunarodnoj zajednici.

foto: Profimedia

Ona je za izdanje dnevnog lista "Danas" od četvrtka kazala da je Ivanović o svojim sumnjama obavestio BIA, Vučića i međunarodnu zajednicu dva-tri dana pre ubistva, kada je "obilazio sve institucije u Beogradu".

"Mi danas nemamo nijednu izjavu, recimo, predsednika Srbije, koji je imao informaciju od direktora BIA (Bratislava) Gašića i njegove službe na koje je ljude Oliver ukazivao. S druge strane priča o čaurama, koje su zbog otisaka prstiju za veštačenje i istragu veoma važne, govori o neozbiljnosti istrage u pogledu želje i opredeljenja da se istinski dođe do onih koji su umešani u zločin", kazala je Trajković.

On je kazala da ne očekuje da vlasti Beograda i Prištine "izađu" sa imenima ubica i da ne veruje da će imena umešanih u ubistvo Ivanovića biti poznata dok vladajuće strukture na obe strane ostanu na vlasti, osim ako ne bude prisutan i međunarodni faktor, "što zavisi od njegove zainteresovanosti da i jedne i druge ucenjuje".

foto: Fonet/Ljiljana Stojanovic

"Vlast u Beogradu drži (Hašima) Tačića i (Ramuša) Haradinaja na vlasti.

Povezuju ih razni biznisi - transparentni i netransparentni projekti, zbog čega će oni uložiti veći napor da jedni druge sačuvaju. Između njih se nalazi i ta mafija koja je na Severu stvarala taj ambijent i ugrožavala u kontinuitetu

Ivanovića kroz fizičko zlostavljanje porodice, paljenje automobila, pretnje i niz stvari o kojima je Oliver govorio", rekla je Trajković.

Ona je dodala da Albanci nemaju mnogo podataka o tome šta se dešava na severu Kosova, jer su postavljene strukture uglavnom srpske i "one izveštaje prosleđuju prema Beogradu".

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici. Dvojica policajaca uhapšena su zbog manipulacije dokazima sa lica mesta, ali sud nije imao osnov da im odredi pritvor do 30 dana, pa su pušteni na slobodu.

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...