PORODICA OLIVERA IVANOVIĆA BEZ SAZNANJA O ISTRAZI UBISTVA Brat Miroslav: Prinuđeni smo da informacije dobijamo iz nastupa pojedinih političara
Foto: Marina Lopičić

UBISTVO SRPSKOG LIDERA

PORODICA OLIVERA IVANOVIĆA BEZ SAZNANJA O ISTRAZI UBISTVA Brat Miroslav: Prinuđeni smo da informacije dobijamo iz nastupa pojedinih političara

Politika -

Porodica nema direktne informacije o istrazi ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, izjavio je danas za FoNet brat ubijenog Olivera Miroslav Ivanović.

On je rekao da im se niko nije direktno obraćao da bi im, eventualno, preneo dokle je stigla istraga. Članovi porodice bili pozvani da daju izjavu imaju li nekakve infomacije o posednjim danima Olivera Ivanovića pred ubistvo, rekao je Ivanović.

"S obzirom i na posao kojim se bavim mislim da bilo i neozbiljno informisati nas o detaljima tih istraga. Ipak bi mogli makar da znamo kako procenjuju napredak u tom smislu da ima indicija, da li se može na nešto već ukazati.

Bukvalno smo prinuđeni i osuđeni da informacije o svemu tome dobijamo iz nastupa pojedinih političara, kada nađu i ukoliko smatraju za shodno da o tome informišu javnost", rekao je Ivanović.

Na pitanje kako njemu, kao dugogodišnjem sudiji, izgleda slučaj privođenja pa puštanja dvojice policajaca Ivanović je rekao da je njima na teret stavljeno manipulisanje dokazima "ma šta jezički tumačeno to znači".

Kaže da njemu "ne deluje da za sada tu ima nečeg ozbiljnog" I smatra da je "još rano donositi zaključke".

Na pitanje kako tumači to što javnosti još uvek nije saopšteno ni kako je , zapravo, Oliver Ivanović ubijen i da li je ubica došao pešice ili automobilom o kome se više ne govori Ivanović je rekao da "u sebi ima ono profesionalno, ali i ono lično, kao brat ubijenog Olivera".

Ksenija Božović: Ima mnogo mućenja vode

Zamenica predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović rekla je da ni posle mesec dana od ubistva Olivera Ivanovića njegovi saradnici nemaju nikakvu zvanični informaciju o toku istrage.

"Nešto, što smo uspeli da saznamo je nezvanično ili kroz medije", rekla je Božović.

Prema njenim rečima, proteklih mesec dana od ubistva Ivanovića "ima mnogo spekulacija, mnogo mućenja vode", a pitanje je zbog čega se to radi". Ona smatra da je to "verovatno da bi se sve zataškalo, jer vreme prolazi".

"Sa te profesionalne strane ja prvi govorim o tome da bi meni istraga zaista bila neozbiljna ako bi nama, čak i vama, nešto otkrila. Prerano je da se detalji istrage i ono što se zna, iznose u javnost. To onda može ozbiljno da ugrožava istinu i da ugrožava konačan cilj, a ja sam, kao i cela porodica, zainteresovan da se nalogodavac otkrije", rekao je Ivanović.

Dodao je i da "sebe umiruje" da je porodica "više zainteresovana da, ako neko ozbiljno vodi istragu, na njemu je i da otkrije šta se iza svega toga desilo, šta je po sredi, nego da mi se sad, u ovoj fazi istrage, saopštava ili podnosi blo kakav izveštaj o tome šta i kako se otkrilo ili šta se događa".

Đurić: Sa predstavnicima KiM pričaćemo o ubistvu i u Briselu

VD direktora vladine kancelarije za KiM Marko Đurić, izjavio je danas da je delegacija Srbije spremna da u Briselu od 26. do 28. februara sa predstavnicima kosovskih vlasti razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i ubistvu Olivera Ivanovića. Nema važnijih pitanja od ZSO, to je tema svih tema rekao je Đurić novinarima. Što se tiče istrage Ivanovićevog ubistva Đurić je naveo da delegacija iz Beograda očekuje mnogo odgovora na mnogo pitanja.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track