SEKRETARKA SKUPŠTINE NEĆE DA PODNESE OSTAVKU UPRKOS PREPORUCI AGENCIJE: To za mene ne bi bio moralan čin!
Foto: Printscreen

SPORNA PUTOVANJA I TROŠKOVI

SEKRETARKA SKUPŠTINE NEĆE DA PODNESE OSTAVKU UPRKOS PREPORUCI AGENCIJE: To za mene ne bi bio moralan čin!

Politika -

Generalna sekretarka Skupštine Srbije Svetislava Bulajić, čiju je smenu zbog sukoba interesa nedavno preporučila Agencija za borbu protiv korupcije, izjavila je da uprkos tome neće podneti ostavku i da to "ne bi bio moralni čin".

Na prvoj narednoj sednici parlamenta Svetislava Bulajić trebalo bi da bude smenjena sa funkcije generalne sekretarke, a nakon preporuke Agencije za borbu protiv korupcije koja je ocenila da je ona bila u sukobu interesa.

Ovakvu odluku Agencija je donela jer je Bulajićeva "protivzakonito sebe upućivala na službene puteve u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad".

U 2017. godini generalna sekretarka putovala je na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i od parlamenta na ime deviznih akontacija uzela 225 evra. Za obračunate prekovremene sate Bulajićeva je naplatila 164.063,87 dinara.

Kako je navedeno u rešenju Agencije, Bulajićeva je prijavila 72,3 sata prekovremenog rada u decembru 2016, 35 sati u novembru iste godine, 21 sat u februaru 2017, 51,3 sata u aprilu prošle godine... Prekovremene sate imala je i u martu, maju, junu i julu 2017.

"To nije pitanje morala"

Generalna sekretarka Skupština u izjavi za N1 navela je da je tačno da je davala nalog blagajni, za isplatu sredstava, koja joj, kako je rekla, po Zakonu pripadaju.

- Ja nisam konstituisala svoje pravo, samo sam ga na neki način morala okončati. Ne postoji niko ko bi mogao mene u tom smislu da ovlasti, jer se finansijama, po prirodi, posla bavim ja. Što se tiče prekovremenog rada, ja sam za to vreme zaista radila, što je lako proveriti. Moja putovanja, moj prekovremeni rad, sve je to vezano za moj rad u Skupštini. Moja putovanja nisu privatna, njih su čak i finansirali partneri, dakle, to Skupštinu nije koštalo - navela je Bulajićeva.

Na pitanje da li je sve to moralno, generalna sekretarka je odgovorila:

- Znate šta, to za mene nije pitanje morala već pitanje prava. Podneti ostavku neću, to za mene ne bi bio moralan čin. Ne pod ovim okolnostima, jer ja sebe moram da odbranim od neosnovanih napada.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO JE OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Ćerka bila na nasipu, dok joj je otac ubijao majku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track