KARL BILT ODAO POČAST IVANOVIĆU: Nakon Oliverovog ubistva situacija u Kosovskoj Mitrovici uzdrmana i neizvesna
Foto: Twitter/Carl Bildt ‏

prošetao gradom

KARL BILT ODAO POČAST IVANOVIĆU: Nakon Oliverovog ubistva situacija u Kosovskoj Mitrovici uzdrmana i neizvesna

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Švedski političar i diplomata, koji predvodi delegaciju Evropskog saveta u poseti Kosovu i Metohiji, Karl Bilt, boravio je u Kosovskoj Mitrovici, gde je odao počast kraj danas postavljene spomen ploče ubijenom srpskom političaru Oliveru Ivanoviću.

Nakon tog Bilt je na Tviteru objavio fotografiju kraj spomen ploče Ivanoviću, uz poruku: "Ovde je Oliver Ivanović ubijen 16. januara. Prava tragedija. Kao posledica toga oseća se da je celokupna situacija u gradu uzdrmana i neizvesna".

Bilt, koji je, inače, čest na tviteru, objavio je i fotografiju iz šetnje gradom, uz koju je poručio: "Zanimljivo je prošetati Severnom Mitrovicom, slušati posmatače i aktiviste u podeljenom gradu".

Takođe, Bilt je na ovoj društvenoj mreži objavio i fotografiju Mosta na Ibru koji Kosovsku Mitrovcu deli na severnu, u kojoj su pretežno Srbi i južnu u kojoj pretežno žive Albanci.

"Prelepi most preko Ibra u Mitrovici koji je finansirala EU. Ali, on je i dalje blokiran na kaju. Drugi mostovi su, inače, otvoreni", napisao je Bilt.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Twitter/Carl Bildt)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track