BRNABIĆEVA NA INVESTICIONOM SAMITU U LONDONU: Regionu potreban novi model ekonomskog rasta
Foto: Vlada Srbije

Premijerka predstavila povoljnosti ulaganja u Srbiji

BRNABIĆEVA NA INVESTICIONOM SAMITU U LONDONU: Regionu potreban novi model ekonomskog rasta

Politika -

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić učestvovala je danas na panelu premijera, u okviru Investicionog samita Zapadnog Balkana u oganizaciji EBRD u Londonu, sa kojeg je poručila da je regionu potreban novi model ekonomskog rasta, zasnovan na većoj produktivnosti i investicajama, povećanju izvoza i jačanju privatnog sektora.

foto: Vlada Srbije

Premijerka Brnabić govorila je o prioritetima Srbije, viziji i značaju regionalne saradnje i regionalnim projektima, i predstavila mogućnosti i povoljnosti ulaganja u Srbiji. Brnabić je rekla da su potpisivanje ugovora o Transportnoj zajednici Jugoistočne Evrope, kao i podrška svih strana da Beograd bude sedište Sekretarijata Transportne zajednice, pokazali značaj projekata koji na najbolji način povezuju region.

foto: Vlada Srbije

"Regionalno infrastrukturno povezivanje prioritet je Srbije u narednom periodu", naglasila je predsednica vlade.

foto: Vlada Srbije

Pored infrastrukturnih projekata, Brnabić je istakla značaj gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske, koja treba da doprinese dugoročnoj energetskoj bezbednosti celog regiona. O značaju tog projekta govori i činjenica da će se kofinansirati sredstvima iz IPA fondova u vrednosti oko 50 miliona evra.

U obraćanju investitorima i privrednicima, premijerka Brnabić je rekla da je regionu potreban novi model ekonomskog rasta, zasnovan na većoj produktivnosti i investicijama, povećanju izvoza i jačanju uloge privatnog sektora.

foto: Vlada Srbije

"Jačanje političke i ekonomske saradnje doprineće boljoj poziciji regiona na globalnoj investicionoj mapi, a članstvo u EU zajednički je cilj svih u regionu", naglasila je Brnabić.

foto: Vlada Srbije

Ona je dodala da su regionu potrebne veće privatne investicije i povećanje izvoza kako bi se postigao održivi ekonomski rast, a posebno povećanje udela visoko tehnoloških proizvoda u izvozu.

foto: Vlada Srbije

"U regionu Zapadnog Balkana, najveći udeo direktnih stranih investicija je u Srbiji", naglasila je premijerka Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track