VUČIĆ SE SASTAO SA DŽAVADOM ZARIFOM: Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

o bilateralnim odnosima

VUČIĆ SE SASTAO SA DŽAVADOM ZARIFOM: Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje, naročito u oblasti energetike i trgovine.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga i naglasio da Srbija ima interes za razvoj svestrane saradnje. On je izrazio zahvalnost na dosadašnjem principijelnom stavu po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnonog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić je izrazio spremnost za jačanje privrednih veza dveju zemalja i istakao da je neophodno raditi na povećavanju robne razmene i jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva i turizma.

Ministar Mohamad Džavad Zarif istakao je da je Iran zainteresovan za dobre odnose sa Srbijom i naglasio da će 8. marta biti uspostavljena direktna avio linija Beograd - Teheran.

"Pozdravljamo činjenicu da sve više iranskih turista posećuje Srbiju, čemu su doprinele i odluke obe strane o ukidanju viza za nosioce običnih putnih isprava", istakao je Džavad Zarif.

Ministar Zarif je predsedniku Vučiću preneo zvaničan poziv predsednika Irana Hasana Rohanija da poseti Iran, što je predsednik Vučić prihvatio i uputio poziv da predsednik Rohani uskoro dođe u uzvratnu posetu Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track