TUŽILAŠTVO ODBACILO TUŽBU I KONTRATUŽBU: Boško Obradović se izvukao iz afere miš
Foto: Fonet

ODLUKA

TUŽILAŠTVO ODBACILO TUŽBU I KONTRATUŽBU: Boško Obradović se izvukao iz afere miš

Politika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu šefa poslaničke grupe SNS protiv lidera Dveri

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića koju je zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja podneo protiv lidera Dveri Boška Obradovića jer ga je na sednici Odbora gađao mišem laptopa.

Istovremeno, tužilaštvo je odbacilo i kontrakrivičnu prijavu Obradovića, kojom je Martinovića teretio za krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Međutim, i Martinović i Obradović imaće pravo da ulože prigovor na odluke o odbačaju prijava u roku od osam dana Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Ne verujem u pravosudni sistem Srbije koji je duboko ogrezao u kriminal i korupciju. Jedino rešenje je razrešenje svih sudija i tužilaca i izbor novih nakon smene ove vlasti - kazao je Obradović za Kurir, dok Martinović nije odgovorio na pitanja našeg lista.

Povodom Obradovićeve krivične prijave, tužilaštvo je donelo rešenje kojim je odbačena jer se, kako navodi, u radnjama Martinovića ne ostvaruju svi bitni elementi krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti ili bilo kojeg drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti. S druge strane, Martinovićeve reči mogu se smatrati uopštenim i paušalnim pretnjama izrečenim u parlamentarnoj raspravi na sednici Odbora.

Podsetimo, incident se dogodio na sednici Odbora za administrativna pitanja kada je Martinović izjavio da je od Obradovića dobio udarac mišem u nos jer mu ranije nije dao reč. Obradović se tada „pravdao“ da je „miš sam skočio i ugrizao Martinovića za nos“.

S. Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track