OTKRIVAMO! SPREMA SE REKONSTRUKCIJA: Mali i Vesić postaju ministri, Jelena Trivan ulazi u Vladu? OVO SU MOGUĆE IZMENE!
Foto: Dragana Udovičić, Filip Plavčić

PROMENE

OTKRIVAMO! SPREMA SE REKONSTRUKCIJA: Mali i Vesić postaju ministri, Jelena Trivan ulazi u Vladu? OVO SU MOGUĆE IZMENE!

Politika -

Posle gradskih izbora premijerka razmišlja da osveži svoj kabinet, pa bi sadašnji gradonačelnik i menadžer Beograda mogli da preuzmu resore privrede i infrastrukture

Vlada Srbije bi uskoro mogla da bude rekonstruisana, pa bi kabinet premijerke Ane Brnabić bio osvežen s najmanje četiri nova ministra. Planira se formiranje zasebnog ministarstva za infrastrukturu, dok bi tri aktuelna ministra bila zamenjena, otkriva Kurir!

foto: Beta

Kako saznajemo, još uvek aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić bi, u slučaju rekonstrukcije, mogli da postanu ministri, a pojačanje u Brnabićkinom timu bili bi i direktorka „Službenog glasnika“ Jelena Trivan, kao i direktor „Tiršove“ Zoran Radojičić!

Jelena Trivan
Jelena Trivan

- Dugo se spekulisalo da li će, nakon beogradskih, biti i parlamentarnih izbora, ali se od te ideje odustalo. Ipak, premijerka Brnabić uveliko razmišlja o osveženju svog ministarskog tima, pa bi tako neki uskoro mogli da budu zamenjeni. U igri je više imena, ali je vrlo moguće da će Vesić i Mali dobiti ministarske fotelje - priča izvor Kurira i dodaje:

- Mali bi mogao da zameni Gorana Kneževića na mestu ministra privrede. On je za tu funkciju viđen zbog svog višegodišnjeg iskustva u privredi, iza sebe ima rezultate... Vesić bi trebalo da bude ministar infrastrukture, koja će se izdvojiti iz ministarstva koje trenutno vodi Zorana Mihajlović. Takođe, pojačanje u Vladi bi mogao da bude i doktor Radojičić, koji je bio nosilac liste SNS na beogradskim izborima. Reč je o odličnom stručnjaku, koji zna kako funkcioniše zdravstveni sistem, pa bi i te kako mogao da doprinese resoru koji sada vodi Zlatibor Lončar.

Naš sagovornik otkriva i da bi iz Vlade mogao da ode ministar kulture Vladan Vukosavljević:

- On se na tom mestu nije najbolje snašao. Zamenila bi ga Trivanova, koja se dobro pokazala vodeći „Glasnik“.

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da su povremene rekonstrukcije Vlade i te kako dobre:

- Ideja rekonstrukcije podstiče ministre da permanentno rade i da niko od njih ne pomisli da je po automatizmu ministar za pun mandat. To je dobar podsticaj i način da se stalno osvežavaju kadrovi. Ministri moraju da znaju da će njihov rad uvek biti posmatran pod lupom.

Irena Vujović
Irena Vujovićfoto: Marina Lopičić

Prognoze kladionica

VUJOVIĆEVA FAVORIT ZA GRADONAČELNIKA

Pisanje Kurira da bi predsednica opštine Savski venac Irena Vujović mogla da postane nova gradonačelnica Beograda potvrđuje se i na kladionicama. Naime, ona je favorit za novog gradonačelnika Beograda prema kvotama kompanije „Mocart“, koja je na minulim izborima skoro u glas projektovala razliku u procentima između SNS i liste koju je predvodio Dragan Đilas.

Kvota na Vujovićevu iznosi 2,4, odmah iza nje je sadašnji gradonačelnik Siniša Mali sa 2,6, a potom slede Goran Vesić i Zoran Radojičić sa po 4,0, Aja Jung sa 7,0 i Aleksandar Antić sa kvotom 10.

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja