RADIĆE METLA U SPS! Dačić: Za neke bi mnogo bolje bilo da više ne budu na funkcijama!
Foto: Dado Đilas

lider socijalista

RADIĆE METLA U SPS! Dačić: Za neke bi mnogo bolje bilo da više ne budu na funkcijama!

Politika -

Očigledno je da su reforme u partiji neophodne i budite sigurni da će raditi "metla". Za neke bi mnogo bolje bilo da više ne budu na funkcijama. Dok sam se bavio državnim poslovima neki su se krili iza mog ličnog rejtinga, ne radeći ništa na terenu. E, više neće moći.

Ovo, poručuje lider SPS Ivica Dačić, a povodom rezultata nedeljnih izbora u Beogradu. Prema poslednjem preseku, socijalisti su u glavnom gradu osvojili 50.000 glasova, a pre četiri godine su imali podršku 92.000 građana, pišu Večernje novosti.

Dačić partijskim saborcima zamera što nisu bolje iskoristili njegov rejting koji je veći od stranačkog, i procenjuje da je trebalo da osvoje bar tri odsto glasova više.

I funkcioner SPS Novica Tončev smatra da je rezultat u Beogradu dosta mršav i da nema razloga za slavlje.

"Svi ti glasovi dobijeni su na ime i prezime našeg predsednika Dačića, jer moji drugovi poimenično ne stoje baš najbolje u svom komšiluku. Ukoliko bi Dačić podneo ostavku ili se povukao sa čela partije, nas u Beogradu više ne bi bilo, a to onda dovodi u pitanje i republički rezultat. Ne može predsednik stranke da bude istovremeno predsednik lokalnih odbora u 17 beogradskih opština. Dačić nije supermen. Mora mnogo manje kafa da se ispija, a mnogo više na terenu da se radi i to van izborne kampanje", rekao je Tončev.

Politički analitičar Vladimir Pejić smatra da socijalisti moraju da menjaju i program i kadrove da im se nedeljni peh ne bi pretvorio u sunovrat.

"Pozitivno je što imaju čvrsto biračko jezgro na koje mogu da računaju. A pali su iz više razloga. Glavni okršaj sa opozicijom je vodio SNS, pa tako odneo i deo glasova SPS. Aleksandar Antić nije bio mnogo stranački aktivan, pa je kao ministar u narodu percipiran pola kao kandidat SPS, a pola SNS. Palma u kontekstu Beograda nije najsrećnije rešenje", rekao je Pejić.

Kurir.rs/Novosti/S.J.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DAČIĆ I PALMA DOŠLI DA ČESTITAJU! Pohitali da stignu kod naprednjaka na slavlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja