ČEDU NI KOMŠILUK NEĆE: Za Jovanovića glasala samo žena!
Foto: Beta

Nekad je vedrio i oblačio Srbijom, danas ga ni komšiluk neće

ČEDU NI KOMŠILUK NEĆE: Za Jovanovića glasala samo žena!

Politika -

Čedomir Jovanović osvojio svega dva glasa na svom biračkom mestu na Novom Beogradu, a na glasanje je otišao u pratnji supruge Jelene, što znači da je glas LDP dala još samo ona

Čedomir Jovanović, lider LDP, osvojio je dva glasa na svom biračkom mestu (br. 5, Novi Beograd) na lokalnim izborima, a na glasanje je otišao u pratnji supruge Jelene Jovanović. To znači da su za listu LDP na pomenutom biralištu glasali samo Jovanović i njegova supruga!

Na nivou Beograda, Jovanovićev LDP je osvojio 0,2 odsto glasova.

Da parodija bude potpuna, lider LDP zahvalio je na društvenoj mreži Instagram svojoj supruzi za taj jedan dobijeni glas.

- Zašto sam i dalje lud za njom... U petak po podne sama ode na Kop sa šestoro klinaca (krakeni i ekipa), u nedelju ih izljubi dok spavaju, pa po mećavi krene u četiri da bi stigla da ode sa mnom na glasanje u 8.30 („Zašto se mučiš i dolaziš zbog mene?“, „Zato što te znam i zato što je ovo i moj život“) - napisao je Jovanović na svom profilu uz link teksta da su za LDP glasali samo on i njegova supruga na pomenutom biračkom mestu.

foto: Aleksandar Jovanović

Rešena misterija

TOMA GLASAO U ILEGALI

Od dana izbora nameće se pitanje da li je bivši predsednik Srbije i SNS Tomislav Nikolić glasao, s obzirom na to da medijima nije prosleđena najava kada će izaći na biralište, što je ranije bio običaj. Nikolić je sa suprugom Dragicom, kako saznajemo, glasao na svom biračkom mestu na Novom Beogradu u osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“.

foto: Stefan Jokić

U razgovoru za Kurir on nije želeo da govori o ovoj temi, ali je iskoristio priliku da se pohvali da uživa s porodicom i prijateljima.

- Ovo nije moj telefon, pišete mi na „ajfon plus“ koji klinci koriste kada puknu tableti. Vi sigurno znate koliko je besmisleno tražiti od mene da posle 16 godina kvarim naše odnose, bolje je svima da ostane kako je bilo i dosad, vi za mene ne postojite, a ja sam vam super target za razvlačenje... Već sam se neuobičajeno raspisao, verovatno zato što mi je baš fino u društvu s porodicom i prijateljima. P. S. Pogledajte Instagram - napisao je Jovanović u SMS poruci.

Prema rečima profesora Fakulteta političkih nauka Zorana Stojiljkovića, ovo što se desilo predsedniku LDP je samoopominjuće.

- Nije prijatno, nimalo. Prosto je samoopominjuće - kaže Stojiljković, a na pitanje da li je taj rezultat pokazatelj šta se desi kada čovek ne zna sam kada treba da ode, on kaže:

- Nije to tako nizak trenutak za LDP, to je prosto stvar promene smera političke konkurencije, orijentacija da se ide sa potpuno drugačijom listom... Ipak, sigurno da jeste neka vrsta poruke, ne samo Jovanoviću već i drugima, da je vreme da izađu iz političke arene i da tu poziciju, makar operativno, prepuste drugima.

KAKO SU ONI PROŠLI U SVOM KRAJU

Vučić ubedljiv na svom biralištu

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, na glasanje je išao u pratnji ćerke Milice, a na njegovom biračkom mestu broj 27 na Novom Beogradu upravo je lista naprednjaka „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“ osvojila najveći broj glasova. Naprednjaci su osvojili 279 glasa na pomenutom biračkom mestu. Na drugom mestu je Dragan Đilas sa osvojenih 229 glasova.

Đilas prvi na svom izbornom mestu

Nosilac liste „Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragan Đilas glasao je na Vračaru, na biračkom mestu broj 28. Đilas je odneo ubedljivu pobedu na svom biračkom mestu sa osvojenim 181 glasom, dok je drugoplasirana lista SNS sa 112 glasova.

Zorana oduvala Dačića

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i funkcionerka SNS, i Ivica Dačić, lider socijalista i šef diplomatije, glasali su na istom biračkom mestu - broj 35 na Dedinju, Savski venac. Na ovom biračkom mestu najviše glasova je osvojila lista SNS, i to 389, dok lista socijalista ima tek 73 glasa.

Šešelj tek treći

Na glasačkom mestu broj 96 u Batajnici, gde glasa Vojislav Šešelj, najviše glasova je osvojila lista SNS, i to 353 glasa. Šešelja komšiluk nije čak podržao ni za drugo mesto, tu je završila lista Dragana Đilasa sa 94 glasa. On je tek na trećem mestu, i to sa tek 67 glasova.

Kurir / Katarina Blagović

Foto: Aleksandar Jovanović, Stefan Jokić, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track