NOVICA TONČEV KAO GIGA MORAVAC: Vodio žene u Sofiju na terevenku
Foto: Marina Lopičić

Socijalista se isprsio za 8. mart

NOVICA TONČEV KAO GIGA MORAVAC: Vodio žene u Sofiju na terevenku

Politika -

Potpredsednik SPS spremio iznenađenje za zaposlene u lokalnoj samoupravi, ali i u svom preduzeću

Potpredsednik i poslanik SPS Novica Tončev, poput čuvenog Gige Moravca iz „Boljeg života“, rešio je da žene iz Surdulice obraduje za 8. mart. Umesto u Solun, Tončev je oko 300 žena iz lokalne samouprave odveo u Sofiju, gde su dva dana uživale u bogatom programu.

- Vodio sam za vikend 300 žena u Sofiju iz moje opštine. Bile su smeštene u hotelu „Ramada“. To su žene koje rade u opštinskoj upravi, kulturnom centru, turističkoj organizaciji, udruženju žena iz Surdulice. Trošak nije platila lokalna samouprava, već smo preko IPA projekta, zajedno s Bugarskom, organizovali razne izložbe. Žene su dva dana bile u Sofiji i odlično su se provele. Bile su prijatno iznenađene. Što se tiče dama iz moje firme, večeras ih vodim u jedan restoran u Leskovcu, zajedno sa mojom suprugom, a biće iznenađene i novčanom nagradom. Ako budem u Skupštini, iznenadiću i svoje koleginice - rekao nam je Tončev.

Lider Nove stranke Zoran Živković je za svoju suprugu spremio originalan poklon.

- Pravi muškarci i pravi džentlmeni se svakog dana ponašaju kao da je 8. mart. Supruga i ja idemo na svirku u jedan klub, gde već tradicionalno za 8. mart svira Nikola Čuturilo, poznati srpski roker - rekao je Živković, dok lider SRS Vojislav Šešelj kaže da nije spremio poklone za suprugu niti za saradnice iz stranke.

- Osmi mart je komunistički praznik i mi srpski radikali ga ne slavimo. Mi bismo želeli da u našoj zemlji imamo praznik majki - kazao je Šešelj.

foto: Printscreen

PORUKE DAMA IZ POLITIKE POVODOM DANA ŽENA

MAJA GOJKOVIĆ ŠEFICA SKUPŠTINE

MUŠKARCI, POŠTUJTE NAS SVAKI DAN

Žene su stub svojih porodica i čitavog društva i bez njih nema razvoja. Svakog dana, ne samo danas, moramo da insistiramo na punoj rodnoj ravnopravnosti, a posebno na borbi protiv nasilja nad ženama. Muškarcima poručujem da pažnju ženama ne pokazuju samo 8. marta već da ih poštuju i uvažavaju svaki dan.

ZORANA MIHAJLOVIĆ POTPREDSEDNICA VLADE

HAJDE DA KONAČNO BUDEMO JEDNAKI

Poruka je i ženama i muškarcima! Hajde da se zajedno borimo za moderno društvo u kojem će žene biti poštovane i u kojem ćemo učiniti sve da imamo iste uslove i za žene i muškarce. Ministarstvo koje vodim ne deli poklone za 8. mart, zato što se trudimo da o svim ženama vodimo računa tokom cele godine.

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ POSLANICA NS

ŽENE, PRVO BRINITE O SVOM ZDRAVLJU

Ženama u Srbiji pre svega želim da brinu o svom zdravlju, svojoj ekonomskoj situaciji, o svojoj deci i porodici. Žene u Srbiji nose veliki teret. Pozivam sve žene da podignu glas i odbrane svoja prava jer dužnosti imaju i suviše. Na papiru su žene jednake sa muškarcima, međutim, znamo da u praksi to nije tako.

MAJA GAZDIĆ, ODBORNICA SNS

DRAGE DAME, SAČUVAJTE SVOJE DOSTOJANSTVO

Žene mogu da biraju da li žele da budu pobednice ili gubitnice, jer kao žene pobednice dugujemo budućim generacijama lepšu i bolju budućnost koju su za nas gradile i za koju su se izborile žene pre 100 godina. Srećan 8. mart svim damama uz poruku da sačuvaju dostojanstvo i doslednost i da ostanu svoje.

Kurir / S. ĐURIĆ

Foto: Marina Lopičić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA POKLONITE ŽENI ZA 8. MART! Ni u ludilu nemojte da kupujete onu pod brojem 7

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track