Najnovije vesti

NA DNEVNOM REDU SKUPŠTINE: Gojković predložila smenu generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić
Foto: Dragana Udovičić

podnet predlog

NA DNEVNOM REDU SKUPŠTINE: Gojković predložila smenu generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić

Politika

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Maja Gojković podnela je predlog za smenu generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić.

Prema Tanjugovim informacijama, predlog za razrešenje Svetislave Bulajić biće danas uvršten na dnevni red aktuelne sednice Parlamenta.

Agencija za borbu protiv korupcije ranije je dostavila predsednici Skupštine Srbije predlog za razrešenje generalnog sekretara parlamenta Svetislave Bulajić, zbog toga što je protivzakonito sebe upućivala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Svetislava Bulajić
Svetislava Bulajićfoto: Printscreen

Ta Agencija je rešenjem od 19. oktobra prošle godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. godini sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica.

Ona je isplatila sebi 163. 061 dinar na ime prekovremenog rada.

Sekretarka, kako je navela Agencija, nije obavestila tu agenciju da je u pomenutom slučaju u sukobu interesa, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije generalnog sekretara.

Predsednica skupštine i sekretarka nisu imale dobru saradnju, a mediji su pisali, pozivajući se na nezvanična saznanja, da se Bulajić neadekvatno odnosila prema zaposlenima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA SU KOŠTUNIČINI LJUDI TRAŽILI KOD LEGIJE?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...