BOŽOVIĆ: Celo rukovodstvo DS podnosi ostavku u nedelju
Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

Analiza Kakva je sudbina demokrata posle izbora

BOŽOVIĆ: Celo rukovodstvo DS podnosi ostavku u nedelju

Politika -

Božović, koji je već podneo ostavku, veruje da bi i lista okupljena oko Dragana Đilasa ostvarila bolji rezultat da je izašla zajedno s ostalim prodemokratskim opozicionim strankama

Balša Božović, doskorašnji predsednik Gradskog odbora DS, najavio je juče da će celokupno rukovodstvo s liderom Draganom Šutanovcem na čelu na sednici Glavnog odbora u nedelju podneti ostavke zbog loših rezultata na beogradskim izborima.

- Prevashodno je važno da DS napravi suštinsku promenu - kada etiku namera zameni etikom odgovornosti, kada se ne budemo žalili na okolnosti u kojima radimo, već i njih ukalkulišemo u plan za ostvarenje ciljeva. U narednih nekoliko meseci biće jasno da li će DS opstati - izjavio je Božović i dodao da u prvi plan treba istaći nova lica, ali s političkim iskustvom.

Božović, koji je već podneo ostavku, veruje da bi i lista okupljena oko Dragana Đilasa ostvarila bolji rezultat da je izašla zajedno s ostalim prodemokratskim opozicionim strankama. On je rekao da je ohrabren pozivom stranaka i pokreta okupljenih oko Đilasa o pravljenju jedne prodemokratske jake kolone koja bi se suprotstavila Vučiću na narednim parlamentarnim izborima.

Kurir / B. B.

Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track