ZUKORLIĆ: Zatražio da se muslimanima u Skupštini obezbedi poseban prostor za molitvu
Foto: Filip Plavčić

Uputio i formalni zahtev

ZUKORLIĆ: Zatražio da se muslimanima u Skupštini obezbedi poseban prostor za molitvu

Politika -

Pre nekoliko meseci o tome je uputio formalni zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i podsetio da muslimani pet puta dnevno obavljaju molitvu

BEOGRAD - Poslanik Muamer Zukorlić je ponovo danas zatražio da se muslimanima u Skupštini obezbedi poseban prostor za molitvu i istakao da je to versko pravo zagarantovano Ustavom.

Zukorlić je gostujući na Tv Prva rekao da su pravoslavci, katolici, ali i muslimani, još 1936. godine imali u parlamentu obezbeđen poseban molitveni prostor i da ne vidi razlog zašto bi to sada bio problem.

On je pre nekoliko meseci o tome uputio formalni zahtev predsednici Skupštini Srbije Maji Gojković.

Zukorlić smatra da se problem javlja samo kada se kaže da treba obezbediti poseban prostor za muslimane i navodi da je to versko pravo Ustavom i zakonom zagarantovano.

Ističe da bi poseban molitveni prostor olakšao molitvu muslimanima i da ne bi imao ništa protiv i kada bi se obezbedio neki prostor u blizini skuštine, što neki predlažu, ali da je to sigurno mnogo teže nego u samom parlamentu.

Podsetio je da muslimani pet puta dnevno obavljaju molitvu.

"Čoveku treba omogućiti, gde god se nalazi, da može da se moli odnosno da ne mora da bira posao ili vera", rekao je Zukorlić dodajući da u sedištu UN postoji poseban molitveni prostor, zatim u Senatu SAD, u mnogim institucijama EU i slično.

(Kurir.rs/Tanjug/Prva/Foto: Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Muamer Zukorlić igra tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track