Najnovije vesti

TADIĆ O ĐILASOVOJ INICIJATIVI: Njegov predlog o ideji demokratskog saveza je dobra vest
Foto: Stefan Jokić

reakcija

TADIĆ O ĐILASOVOJ INICIJATIVI: Njegov predlog o ideji demokratskog saveza je dobra vest

Politika

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas ponovo sve bivše lidere Demokratske stranke, srodne stranke i pokrete, kao i ugledne pojedince privržene ideji demokratije, da zajedno dogovore principe i osnovne pravce delovanja i realizovanje ideje koja je jedino rešenje za očuvanje demokratske, moderne i razvojne Srbije.

Dobra vest je da se Dragan Đilas današnjim objavljivanjem svog predloga pridružuje ideji demokratskog saveza, odnosno unije proevropskih građanskih opozicionih političkih stranaka i pokreta, koji predlažem godinama unazad, navodi se u pisanoj izjavi Tadića.

Takav istup Đilasa, ističe Tadić, vidim kao pozitivan korak ka formiranju opozicione političke organizacije koja jedino može da se suprotstavi režimu Aleksandra Vučića i spreči stvaranje jednostranačkog sistema u Srbiji.

Ideja da takva organizacija nema jednog lidera je u skladu sa mojim višegodišnjim apelom da se prestane sa borbom za mesto prvog na Titaniku i da se okrenemo rešavanju problema, umesto nadmetanju za liderstvo, ocenio je on.

Tadić je dodao i da je pozitivno što se Đilas slaže sa tim da bi trebalo da se formiraju zajednički organi i zaustavi borba za pojedinačne i stranačke interese.

Upravo da bismo postigli taj cilj i konačno prekinuli lošu praksu koja je do sada onemogućavala formiranje takvog saveza, smatram da bi o svim pitanjima programskog i organizacionog karaktera trebalo da diskutujemo zajedno upravo u okviru tih zajedničkih organa, a ne da pojedinačno kandidujemo

predloge u medijima, naveo je Tadić.

Ono oko čega se slažemo i što ni nije predmet diskusije je strateško pitanje evropskih integracija i borba za očuvanje demokratije kojoj je Vučićev režim okoreli neprijatelj, zaključio je Tadić.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) O OVOME SU RAZGOVARALI VUČIĆ I MIČEL!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...