Najnovije vesti

I PREDSEDNICA SKUPŠTINE BI FOTELJU U VLADI: Maja Gojković merka Ministarstvo kulture?
Foto: Fonet

SAZNAJEMO

I PREDSEDNICA SKUPŠTINE BI FOTELJU U VLADI: Maja Gojković merka Ministarstvo kulture?

Politika

Gojkovićeva bi u eventualnoj rekonstrukciji mogla da zameni Vukosavljevića, dok bi vođenje parlamenta preuzeo neko od naprednjaka - Martinović, Orlić ili Obradovićeva

Maja Gojković, aktuelna predsednica Skupštine, mogla bi da preuzme resor kulture u Vladi, a na njenom mestu viđen je neko od poslanika SNS - Marija Obradović, Aleksandar Martinović ili Vladimir Orlić, saznaje Kurir.

Iako postoji mogućnost da do vanrednih parlamentarnih izbora dođe krajem godine, o čemu je Kurir pisao, velika je verovatnoća da će početkom leta kabinet Ane Brnabić biti rekonstruisan. Ta nova vlada bi bila neka vrsta prelaznog rešenja do izbora u decembru.

Rotiranje kadrova

Prema rečima našeg izvora iz SNS, jedna od opcija je da Maja Gojković, koja godinama vodi Skupštinu Srbije, ode s tog mesta u Ministarstvo kulture, na čijem je čelu trenutno Vladan Vukosavljević.

- Stranka smatra da bi se Gojkovićeva dobro snašla na čelu Ministarstva kulture. Daleko od toga da se nije pokazala u vođenju parlamenta, ali nije tajna da SNS smatra da je rotiranje kadrova učinkovito - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Drugo, Gojkovićeva je u više navrata i javno rekla da se sve teži nosi s nastupima opozicionih poslanika, plakala je, žalila se da joj diraju porodicu, tako da verujem da bi i ona želela da promeni radno mesto.

Funkciju predsednika Skupštine, dodaje, preuzeo bi neko od „prvaka SNS“ u parlamentu.

foto: Printscreen

Deljenje karata

- Još nije odlučeno ko bi bio Gojkovićkina zamena ukoliko ona ode u Ministarstvo kulture. Više imena je tu u igri - Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić ili Marija Obradović. Vrh stranke smatra da se Martinović dokazao kao šef poslaničke grupe i da bi mogao da se nosi sa izazovima koje sa sobom nosi funkcija predsednika Skupštine, dok su Orlića za ovu funkciju preporučile brojne aktivnosti na mestu poslanika - navodi naš izvor.

Sa druge strane, za razliku od njih dvojice, Obradovićeva se u nekoliko navrata pominjala prilikom „deljenja karata“, pa je čak pominjano da bi mogla da bude i ministar odbrane.

- Obradovićeva je dokazani političar, njeno zalaganje u Skupštini je evidentno. Lojalna je stranci - navodi izvor iz SNS. Podsetimo, Kurir je već objavio da je rekonstrukcija Vlade „u igri“ i da bi mogli da budu zamenjeni ministri privrede i kulture, ali i zdravlja. Na mesto Gorana Kneževića mogao bi da dođe dosadašnji gradonačelnik Siniša Mali, na mesto Zlatibora Lončara Zoran Radojičić. Bilo je ideja da Vukosavljevića zameni Jelena Trivan, ali se od te ideje u međuvremenu odustalo.

Dragomir Anđelković

DOBRO JE ZA MINISTRE DA SE PRIČA O REKONSTRUKCIJI

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da je pozitivno za društvo, kao i za članove Vlade da se priča o ideji rekonstrukcije.

- Sama ideja rekonstrukcije je pozitivna jer ozbiljno podstiče sve članove Vlade i funkcionere da se trude da rade kako ne bi bili njen predmet. Znači, pozitivno je za društvo da se priča o rekonstrukciji, ali kad će ona nastupiti, to ćemo videti naknadno - kazao je on.

Kurir / K. B.

Foto: Fonet, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...