MAJA GAZDIĆ (SNS): Žene u politici ne smeju biti statistička greška
Foto: Marina Lopičić

Intervju, Odbornica SNS u skupštini grada

MAJA GAZDIĆ (SNS): Žene u politici ne smeju biti statistička greška

Politika -

Postizanje rodne ravnopravnosti i jednakih uslova treba da bude zajednička borba i uspeh i muškaraca i žena, i u tom smislu razumem i podržavam napore ministarke Zorane Mihajlović

Maja Gazdić, odbornica SNS iz odlazećeg saziva Skupštine Beograda, kaže da je ponosna na to što je u prethodne četiri godine predstavljala građane, ali i da nikad nije razmišljala da napusti struku zbog politike.

- Loše stanje u društvu za mene je bio najjači motiv da se politički angažujem, a jedina stranka u čijem sam delovanju videla da je spremna da zaustavi dalje propadanje i da se bori za bolju Srbiju bio je SNS.

Diplomirali ste na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, planirate li da se okrenete svojoj struci?

- Nikada nisam razmišljala da napustim struku zbog politike. Politikom se bavim proaktivno u skladu s prilikama i mogućnostima.

Zbog čega nije bilo vašeg imena na izbornoj listi SNS?

- Istu priliku koju sam nekada imala sada treba dati nekim novim kvalitetnim ljudima. Uvek stojim na raspolaganju partiji čiji sam član.

foto: Marina Lopičić

Mislite li da su žene u politici ravnomerno zastupljene u odnosu na muškarce?

- Ozbiljna i odgovorna politika ove vlade dovela je do veće zastupljenosti žena u javnom i političkom životu.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti je ipak još na čekanju.

- Postizanje rodne ravnopravnosti i jednakih uslova treba da bude zajednička borba i uspeh i muškaraca i žena, i u tom smislu razumem i podržavam napore ministarke Zorane Mihajlović još od osnivanja Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Žene ne smeju da budu samo kvota ili statistička greška u poslovima, važno je podizati svest o ulozi i značaju žena u državi i društvu. Nema jakog društva, ali ni porodice bez jakih žena.

Kurir / S. Đ.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track