RADNA POSETA: Premijerka Brnabić sa delegacijom danas u Banjaluci, odnosi sa Srpskom nikad bolji
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Svečana promocija

RADNA POSETA: Premijerka Brnabić sa delegacijom danas u Banjaluci, odnosi sa Srpskom nikad bolji

Politika -

Premijerka i članovi delegacije prisustvovaće svečanoj promociji i otvaranju Eko-toplane Banjaluka

BANJALUKA - Predsednica Vlade Ana Brnabić predvodiće danas delegaciju Srbije u radnoj poseti Banjaluci.

Brnabić je izjavila danas da su odnosi Srbije i Republike Srpske nikad bolji, naročito kada je u pitanju ekonomska saradnja, te da je u proteklih 10 meseci robna razmena uvećana za 10,7 odsto. Brnabić je podsetila da je Srbija dala podršku Republici Srpskoj od nekih 10 miliona evra, kao i da je, na inicijativu Aleksandra Vučića, Srebrenici donirano pet miliona evra, što je, prema njenim rečima, korišćeno između ostalog i za rekonstrukciju vrtića, škola, puteva...

Brnabić će se sastati sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović. Delegacija koju predvodi premijerka Brnabić, a u kojoj su ministri rudarstva i energetike i zaštite životne sredine, Aleksandar Antić i Goran Trivan, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, sastaće se i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Premijerka i članovi delegacije prisustvovaće svečanoj promociji i otvaranju Eko-toplane Banjaluka.

Eko-toplana Banjaluka koncept je javno-privatnog partnerstva između Grada Banjaluka i kompanije "IEE", čiji je cilj kvalitetan, održiv i profitabilan sistem proizvodnje i distribucije toplotne energije, u skladu sa regulativama Evropske unije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track