Najnovije vesti

Jovanov (SNS): Janković da kaže gde drži predavanja i koliko od njih zarađuje
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik SNS

Jovanov (SNS): Janković da kaže gde drži predavanja i koliko od njih zarađuje

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Milenko Jovanov pozvao je danas Sašu Jankovića da kaže gde drži predavanja i koliko od njih zarađuje.

Jovanov je, u pisanoj izjavi, naveo da bi to bilo važno nakon što je Janković "obnarodovao da zarađuje držanjem predavanja".

Navodeći da je Janković, predsednik PSG i bivši zaštitnik građana, u obavezi da dve godine po prestanku funkcije dostavlja izveštaje o prihodima i imovini Agenciji za borbu protiv korupcije, Jovanov pita i da li je Janković postupio po slovu zakona i prijavio te prihode, ili je "po običaju, nastavio da krši zakon, baš kao u vreme kada je bio na funkciji Zaštitnika građana".

foto: Marina Lopičić

Potpredsednik SNS kaže i da je poslednja informacija dostupna javnosti da Janković ima prihod od 379.500 dinara, "nešto više od 3.000 evra", što se, dodaje, odnosi na period kada se sa pozicije Zaštitnika građana "suprotno zakonu, bavio politikom, ali se nigde ne spominju nikakva predavanja, kao ni prihodi od njih".

"To je posebno interesantno, jer se u izveštajima o njegovim prihodima vidi da je Janković ranijih godina prijavljivao i naknade za autorske honorare i predavanja, pa se postavlja pitanje zašto to ne radi i dalje", naveo je Jovanov.

Upitao je i da li Janković nešto krije ili "samo postupa po receptu svog koalicionog partnera i najbogatijeg tajkuna Dragana Đilasa, koji krije kako je na volešeban način i za kratko vreme stekao ogromno bogatstvo".

"Moguće je da postoje ljudi, ili ustanove, koje bi platile da čuju predavanje Jankovića na temu 'Kako šetati kuče i ništa ne raditi, a uzimati od naroda 3.000 evra mesečno', 'Opasnosti od prangijanja u zatvorenom prostoru', ili 'Grčenje od stresa i besa, kao osnovni postulat opozicionog delovanja', ali to ne menja njegovu obavezu da svoje prihode učini javnim", zaključuje Jovanov.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragan Kadić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...