BULATOVIĆ: Ako Miloševiću naprave spomenik, ja ću ga rušiti
Foto: Dado Đilas

PREDSEDNIK ZelenE ekološkE partijE

BULATOVIĆ: Ako Miloševiću naprave spomenik, ja ću ga rušiti

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović je danas najavio da će srušiti spomenik bivšem predsedniku Srbije, SRJ i Socijalističke partije Srbije Slobodanu Miloševiću, ako takav spomenik negde bude postavljen.

"Milošević ne može da ima spomenik nigde u Srbiji, može samo u tamo, u svojoj privatnoj kući u Požarevcu. Slobodan Milošević je odgovoran za sve što se u Srbiji dešavalo devedesetih godina, a i danas sve što se događa, posledica je te katastrofalne vladavine", rekao je Bulatović novinarima kod sedišta SPS, u Studentskom parku u Beogradu.

Ocenio je da bi postavljanje takvog spomenika u Beogradu degradiralo i Srbiju i udaljilo je od "postulata demokratije". "Ako oni to ipak budu uradili, Zelena ekološka partije će istog dana organizovati demonstracije i ja ću sigurno uzeti velik čekić i, obećavam, porušiću spomenik", rekao je Bulatović.

"Zelena ekološka partija Zeleni" je na izborima u Beogradu 4. marta nastupila s Demokratskom strankom i Socijaldemokratskom strankom, a Bulatović danas izjavio da podržava predlog za ujedinjavanje opozicije.

"Mi ćemo to zdušno podržati i jedva čekamo da se sastanemo i govorimo o tome kada će početi dan oslobadjanja Srbije", rekao je Bulatović o inicijativi nekadašnjeg gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PITALI SMO BEOGRAĐANE DA LI TREBA PODIĆI SPOMENIK ĐINĐIĆU I MILOŠEVIĆU?! Njihovi odgovori će vas iznenaditi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track