BRNABIĆ SA VOLFOM: Nemačka podržava napored Srbije u sprovođenju reformi
Foto: Tanjug/Tanja Valič

sastanak sa ministrom za pravdu i evropska pitanja

BRNABIĆ SA VOLFOM: Nemačka podržava napored Srbije u sprovođenju reformi

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa ministrom za pravdu i evropska pitanja nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, Gidom Volfom, razgovarala o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i privrednoj, kulturnoj i naučnoj saradnji.

Premijerka Brnabić čestitala je nemačkoj delegaciji na formiranju nove savezne vlade, kao i na četvrtom mandatu kancelarke Angele Merkel, uverena da će se nastaviti uspešna saradnja naše dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnu sa medijima.

Predsednica vlade je naglasila da Srbija ulaže veliki napor da bude odgovoran i pouzdan partner u regionu Zapadnog Balkana, svesna da su duboke reforme neophodne, ali da je rezultat uređena država, koja ima efikasnu državnu upravu, odgovorno sudstvo i konkurentnu privredu koja će zadržati mlade stručnjake u zemlji.

Ministar Gido Volf je istakao da podržava sve napore Srbije u sprovođenju reformi i da je veoma zadovoljan privrednom saradnjom Nemačke i Srbije.

Istakao je da u nemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg postoje veliki potencijali za još uspešniju ekonomsku saradnju i ponudio mogućnost da se putem razmene stručnjaka otvore perspektive u sektorima informacionih tehnologija, kulture i turizma.

Ministar Volf uputio je poziv premijerki Brnabić da poseti ovu nemačku pokrajinu i da se lično uveri u domete digitalizacije koji se tamo već primenjuju, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MINISTRI NISU BOGOM DANI, A NI JA! Brnabićka najavila svoj odlazak i rekla od koga to zavisi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track